Tomt, men livet går vidare

Stallet ekar väldigt tomt just nu. Bara två ponnyer, jag minns inte ens när vi bara hade två ponnyer hemma. Kan inte ens minnas att vi haft det sedan vi hade Grållan och Bugzi hemma och det var då vi först köpte häst hem, 2008. Och för ett halvår sedan hade vi fem ponnyer i stallet, kan ni förstå vilken skillnad det är nu då de bara är två? 
 
Som tur var går ponnyerna fortfarande ute om natten, på något sätt känns det inte lika märkbart tomt, men snart är det dax att stalla in igen och då kommer det att bli väldigt tydligt. Hoppas att det är några veckor bort innan höststormarna och regnet kommer, för då måste de flytta in eftersom vi inte har ordentliga ligghallar utan bara vindskjul. Och precis som vi så vill ju hästarna ligga torrt på natten. 
 
Men hur sorgligt det än är så går livet vidare på något sätt. Och i helgen har vi varit i Dalarna på släktträff vilket varit fantastiskt roligt och fyllt oss alla med ny energi och ork.
 
Förra veckan så kände jag att nej, jag orkar bara inte tänka tanken på att köpa storhäst, kan vi inte bara vänta? Jag älskar våra ponnyskruttar och allt runt dem, kan vi inte bara tävla ponny ett par år till och vänta med storhäst? 
Men det är Ida som måste bestämma hur hon vill att vi gör. Hon vill ha minst tre hästar och tycker att två är alldeles för lite. Dessutom så är det ju både roligare att få möjlighet att tävla både och parallellt och mer utvecklande. Och dessutom slipper man stressen. Då kan hon hinna rida ihop sig med hästen under en längre period utan att missa tävlingsdelen, för den har hon med ponnyerna. 

Samtidigt hade det varit otroligt skönt att vänta med att köpa till våren, nu vet vi ju att den mörka årstiden väntar, där vattnet i hagen fryser, isen ligger tjock på ridbanan och allt är trist och mörkt. Och då vill man väl ha så får hästar som möjligt? 
Så frågar ni mig så säger jag att vi ska vänta åtminstonde ett halvår, frågar ni Ida så säger hon att vi ska köpa storhäst nu på en gång. 
 
Men å andra sidan kanske det blir en naturlig fördröjning, just nu finns det inte mycket som tilltalar mig ute på annons. Det är absurt höga priser på marknaden och jag har dessutom inte riktigt koll på stam och sådant och vet därför inte riktigt vad jag vill att vi ska leta efter. Det jag vet är att vi vill ha kvalitet, vi har alltid varit mån om att köpa bra ponnyer, som ska funka för det vi vill göra. Det är otroligt viktigt att de har hoppvilja och egen motor och eftersom jag är intresserad av avel, så vill jag ha ett sto av bra stam och med korrekt exteriör för att så småningom kunna ta föl på det. 
 
De som jag sett som känts intressanta har alla varit valacker, men jag är som inne på ett sto just nu och funderar även på att köpa ett sto för egen räkning endast för avel. Eller gärna ett som kan promenadridas för husbehov men som framförallt ska gå i avel. 
Vi fick även tips om ett sto som vi verkligen gillade, men omständigheterna gjorde att vi inte kunde ta beslut snabbt nog och när vi väl gjort det så var det sålt.
 
Så nej, vi har egentligen inte kommit ett dugg närmre beslut om vad vi vill ha. Eller föresten, det vi vet är att vi inte vill ha något mediokert utan det ska vara något bra. Vad det nu innebär.... 
 

Kommentera här: