"Svar" från Svenska Ridsportsförbundet

Eftersom jag är en person som gillar att leva i visshet, dvs jag vill veta, inte bara anta, så ville jag helt säkert veta vad som gällde ang bakskydden med ludd i. Läser jag TR så står det ju slät insida, men hur tolkar man slät insida? Och varför säger butiker och tillverkare att de då är godkända? Ska jag beställa nya bakskydd till Polo för hundratals (eller tusentals kronor) eller kan jag låta honom tävla i dem han har? 
 
Så jag mailade helt enkelt Svenska Ridsportsförbundet, dvs de som står bakom våra regler och jag tänkte att där bör man ju får svar. Men jag kan lugnt påstå att jag inte blev klokare ( Jag har valt att stryka över namnet på den person som svarade eftersom jag inte gillar att hänga ut enskilda personer, eftersom jag tänker att den personen svarar å förbundets räkning, inte som person. ) .
 
 
 
 
 
Snacka om "goddag yxskaft"  svar!! Jag blev då inte ett dugg klokare av detta, blir ni? 
 
Jag kan tycka att vi medlemmar kan kräva att få veta vad som gäller klart och tydligt, inte något hummande om att det är upp till var och en att tolka reglerna som man vill. Utrustning är hysteriskt dyrt och jag vill inte köpa saker i onödan, bara för utifall att. 
 
Så egentligen, för att vara på säkra sidan så ska vi alla fota all vår utrustning (bett, benskydd, nosgrimma, hjälmar, sporrar osv) och inför varje tävling skicka bilderna till aktuell överdomare för godkännande så att vi vet vad som gäller på den aktuella tävlingen. Om vi alla skulle göra det inför varje tävling, hur lång tid tror ni att det skulle ta innan vi får upprörda överdomare som (helt rätt) anser att vi tar upp deras tid i onödan? Då kanske vi skulle kunna få till ett tydligare regelverk utan utrymme för egen tolkning! 
Upp till kamp mina vänner ;) 
 
 

Kommentera här: