Riktigt bra!

Igår fick Polo hoppa  och han var nästan läskigt lydig. Ida har hoppat honom på jaktstång med lite mer åtdragen kedja sista gångerna, helt enkelt eftersom han är så taggad att han inte ens går att galoppera på ridbanan utan att studsa fram. Och galoppera och samtidigt hålla sig i skinnet måste man kunna göra, annars är det svårt att jobba på kondisen och träna ordentligt. 
 
Ida började med att galoppera fram honom ordentligt i bägge varven, med fokus på hur hon själv sitter samt att få honom runt innerskänkeln, vilket varit ett problem. 
Sedan hoppade vi på bågar över medellinjen, vilket jag trodde skulle vara ett problem men vilket det inte var, så sedan byggde vi en kombination och hoppade den eftersom det varit ett problem på slutet. Igår var det absolut inget problem med själva kombinationen. De låg rakt över och hoppade med enkelhet upp till 1,15 på vår lilla ridbana. 
Problemet var däremot lite in, då de kom ur kurva. Han blir så lydig på bett att Ida inte riktigt känner avståndet utan hamnar i attackläge sista språnget. Men även om de kom fel på A, så hoppade han kombinationen enkelt. 
 
Jag vill gärna att Ida ska kunna hoppa honom på bett eftersom det blir stadigare och jämnare. Problemet är dels att att mungiporna inte riktigt alltid håller och dels att Ida blir lite osäker och börjar plocka i honom i stället, och då blir det helt galet. 
 
Men eventuellt testar vi i helgen och ser, för i helgen ska vi till mitt favvoställe, Gagnef..... 
Första året tillsammans, då på bett men av annan modell än nu 
 

Kommentera här: