Inget ludd?!?

I Gagnef kom överdomaren fram och sa att Polos bakskydd från Equick inte var godkända pga fårskinnet. Detta var helt ny information för oss, som köpt dem som godkända.

Men hon pekade på att insidan inte är helt slät och så är det självklart. Men jag fattar absolut inte vitsen med en sådan regel och dessutom har vi tävlat med dem ett halvår utan att någon överdomare reagerat.

Nu var det en schyst överdomare och vi behövde inte byta här och då och vi hade andra skydd med som han fick hoppa nästa klass med. Men det är ju i sånt fall en korkad regel! För fårskinnet gör ju skyddet mjukare och behagligare och dessutom superbra för Polo som är skavkänslig.

Jag har försökt googla detta och även kontaktat dem vi köpt skydden av, som ställer sig helt frågande. Equick själva har sagt att de är godkända, men frågan är om man blandar ihop godkänt för unghäst och godkänt för Ponny? Någon som vet?

Självklart är detta inget problem för oss, är det så här så köper vi släta bakskydd, men det måste i sådant fall vara en helt vansinnig regel!

Kommentarer:

1 Åse:

Jag var tvungen att kolla det här, för det lät ju helt galet, men jag tolkar det som om överdomaren hade rätt. "TR III mom 306:6 För hästar upp till 7 år och ponnyer oavsett ålder: skyddets insida måste vara helt slätt."

Jag kan verkligen fascineras över att TR fortfarande innehåller så många tokigheter, trots allt jobb man lägger ner på att uppdatera dem. För ingen kan väl på allvar hävda att fårskinn antingen är dåligt för hästen, eller får den att hoppa bättre. Och det är väl de två sakerna man vill komma åt genom att reglera så hårt vad de får ha på benen?

Svar: Det är verkligen hur korkat som helst, men svaret jag fick från förbundet då jag ställde frågan ang vad som gäller är ännu mer korkat!
Team Rönnbäck

Kommentera här: