Helgen i Gagnef

I fredags gick jag och Ida upp kl 5 och 5.23 satt vi i lastbilen och styrde mot Gagnef. Körde på ganska ordentligt och stannade inte så mycket så kl 12 var vi framme och kunde lasta ut killarna, som verkade ha tagit resan finfint och såg pigga och fräscha ut!
 
Vi bestämde redan innan att Polo inte skulle hoppa på fredagen. Vår teori är att eftersom han är bredåkare, så spänner han sig mer under resan än Smoky och därför behöver lite extra vila efter en längre resa.
 
Men Smoky fick hoppa och de som läst tidigare inlägg såg ju att det gick lysande! En superfin runda på en toksvår bana och noll fel och därmed SM-kvalade och får starta inomhus SM i Billdal i höst! 

Otroligt kul för Ida, som dessutom bara hoppat Smoky ett mindre antal MSVB i år och bara ridit honom sedan början av året. Och han har ju dessutom varit konvalecent under våren och gjorde nu sin andra MSVB efter det. 
Ida har dessutom utvecklats otroligt mycket i sin ridning och jobbar stenhårt för att bli ännu bättre och då är det extra kul att hon får utdelning för detta! 
 
Lördagen inleddes tidigt eftersom Polo skulle få rasta av sig i LB. Blev extra stressigt eftersom jag glömt att man skulle veterinärbesikta alla innan första start, dvs Polo skulle vara besiktad innan 8... Men vi hann och det gick bra och sedan skenade han runt i LBn, trots jaktstång. Det gick så fort att de fick med sig en bom, vilket egentligen inte gjorde något i sig, men som var lite märkligt eftersom han typ aldrig river i låga klasser. Men som sagt, det gick fort och då blev han lite flack och fick ingen höjd i sprången. 
 
I MSVBn var det lite likadant på framhoppningen, flack och väldigt på. Så vi kortade kedjan och jisses vilken skillnad! Runda fina språng med lagom tryck fram! Och på banan var det likadant, solklart bästa MSVB-rundan på länge och bara en skräprivning då de kom fel på en parallell oxer och han inte hann upp med frambenen. 
 
Smoky hoppade ju MSVB+5 och framhoppningen blev kaos på alla sätt och vis. Vi red fram alldeles för länge och det blev spretigt och utan plan och dessutom var det tyvärr väldigt många på bägge framhoppningarna ( fanns ingen framridning utan två framhoppningar utan begränsning på antal ridande) och en del som tyvärr inte alls respekterade regler. Riktigt illa, speciellt som det inte var några rookisar direkt. Pinsamt kan jag tycka, om man är eller vill bli en duktig ryttare så bör man ju även respektera och ta hänsyn till andra och försöka föregå med ett gott exempel. Tror att Ida fick slita ner Smoky tre gånger pga folk i vägen, flera skrittade i bredd på spåret och när hon skulle hoppa oxern en sista gång och var i anridningen så höjde plötsligt en förälder hindret. 
 
Så nej, det blev inte bra och Ida var nervös över att debutera på en högre höjd och backade tillbaka lite till en ursäktande ridning.  Men efter att de fick ett stopp in i trekombinationen så var det som att hon vaknade till och började rida igen och fastän de hade några skitrivningar, så var det ändå en helt godkänd runda och debut på högre höjd. 
 
Så Ida var nöjd och kände sig klar så vi packade helt sonika ihop och rullade hemåt 18.48. Sedan väntade 60 mil i mörker, regn, dimma och storm och en fruktansvärt jobbig hemresa... Jag är verkligen inte bekväm med att köra långt i mörker! Men hem kom vi och det var skönt att sova i egen säng!
 
igår fick ponnyerna röra sig lite lugnt, Ida skrittade Polo barbacka och gick med Smoky och longerade honom lite. Idag har Maria varit och vaccinerat Polo, så han får fortsatt lugnt några dagar, och Smoky har fått en b-vitaminspruta inför fällningen. 
 
Så nu har vi också kunnat sätta höstens tävlingsplanering. Det blir SURF om två veckor och Luleå om fyra. Bägge regionala men har MSVB som Smoky får hoppa. Någon av killarna får gå DM:et på SURF, vi får se vem av dem. Skönt med tävling nästan på hemmaplan!!

Kommentera här: