Vi praoar!

Storhästtävling på Hippo så vi for dit och såg 1,30 och 1,40. En hel del fina ritter och fina hästar och det kändes ännu mer solklart vilken typ av storhäst vi vill ha!

Jag måste helt klart se för mycket film!

Efter att först ha försökt evakuera familjen och alla djur pga ett merioritsprutande moln (där min fokus låg på att packa katterna i burar och planera för hur mycket hö jag skulle få med mig i lastbilen) , sedan förbrilt försökt ringa 112 eftersom vi hade inbrott av ett gäng galningar och tillsist bekämpat levande döda på ett köpcentrum med hjälp av eld och hårspray, och allt detta inom en timma, så är jag nu helt slut! 
Måste genast sluta se katastrof- och fantasyfilmer, så kanske jag får sova drömfritt i natt! 
 
Som tur var är det äntligen fredag och jag får vila upp mig lite. På söndag har vi visserligen hemmatävlingar, men det blir nog ingen lång dag eftersom det är ganska få startande. Hoppas på sol och vacker höstdag och trevligt sällskap! Vi själva ska ju inte hoppa något så vi missar både tävlingen och årets KM, men nu är det som det är. 
 
Vi skulle ju ha åkt till Luleå nästa helg för att hoppa en tävling inne innan SM men strök ju både den tävlingen och SM och nu så meddelade Luleå att pga dåligt underlag så skulle de flytta tävlingen utomhus. Så vi hade oavsett inte åkt. Trist bara för dem som likt oss planerat in den just för att få en tävling inomhus. 
 
På hästfronten hände det massor igår och jag hittade två intressanta på annons och fick tips om ytterligare två! Så jag hoppas, hoppas att någon av dem kommer att kännas rätt så att vi åtminstonde kan ta steget att provrida. Men vi vet ju alla att inget är säkert i hästvärlden och att det är långt innan det står en storhäst på gården. Men hoppas kan man alltid! 
 
Något annat positivit (som jag brukar lämna utanför bloggen men som jag måste skryta lite över) är att jag idag ställde mig på vågen, vilket jag gör varje fredag och nu visade den exakt -15 kg på ett år! Känns superskönt, speciellt efter som jag inte gjort någon quick fix (där man mest riskerar att gå upp alla kilo och fler direkt efter) och inte heller inte offrar så mycket utan bara tänker till på veckorna och tränar mer. Jag unnar mig fortfarande godis, god mat och gott vin på helgen och äter ordentlig frukost, lunch och middag på veckan. Men jag tänker till och jag tar väldigt, väldigt sällan något sött på veckan. Och jag tränar på gym 3 gånger i veckan vilket som extra effekt gjort att jag inte längre har ständiga problem med knä och rygg, vilket jag hade tidigare. Så himla skönt och nästan det bästa med dessa -15 kg! 

Jag har visserligen 8 kg kvar till min målvikt, men dessa kilo ska jag få nästan ett år på mig att gå ner. Så jag hoppas kunna nå även det målet! Sedan är min tanke att förhoppningsvis börja rida mer regelbundet igen, som det är nu tycker jag att jag är för tung. 
 
Annars så ska vi inleda lite rensning i sadelkammaren eftersom vi har massa saker som bara ligger. Bla kommer jag lägga ut en Racesafe väst i stl XS, en säkerhetsväst från Riderscompany (tror den är XS), freejump-stigläder (ev också ett par stigbyglar), vintertäcken, benskydd i läder och vår ena Equipe Linnea sadel i stl 16,5". Så hör av er om det är något ni letar efter som ni tror att vi kan ha i gömmorna! 

Tävlingssäsongen slut för i år

Idag var veterinären ute och kikade på killarna och visst fanns det problem. Polo var dock den enda av dem som var riktigt ofräsch men bägge är nu behandlade ordentligt och sedan väntar vila och efter det lång rehabträning. 
När det gäller Polo så var det enligt plan att han skulle få en längre vintervila, den kom bara några veckor tidigare än förväntat. 

Och jag måste säga att jag alla dagar i veckan hellre hittar sådana här enkla förklaringar till de fruktansvärt dåliga resultaten från helgen och jag tar mycket hellre en kot- eller en knäledsinflammation istället för märkliga skador eller vrickningar. Nu hoppas jag att ponnyskruttarna är 100% fit for fight nästa år igen! 
 
Så inget Luleå nästa helg och framförallt inget inomhus SM i år heller. Smoky gillar helt enkelt inte inomhus SM och hösten ö.h.t. så då är det bäst att skippa den. 
 
Men detta innebär också att Ida inte har någon ponny att rida på minst 1,5 månad eftersom jag räknar med att bägge ska behandlas ytterligare en gång till om 3 veckor. Och hoppning blir ju inget mer innan jul åtminstonde. 
 
Så nu är vi tillbaka i tanken att köpa storhäst nu direkt istället för att vänta. Helst omgående och med en perfekt häst på gården imorgon, men det kanske inte är realistiskt ;) 
 
Just nu ser min kravspec ut så här, även om vi är öppna för vissa justeringar: 
  • Sto
  • Känd och god hoppstam
  • 5-7 år
  • Mellan 165-170 cm
  • Väl utbildad på marken för sin ålder
  • Ska ha tävlat, höjd utifrån ålder
  • Kapacitet att på sikt  och gå minst stadiga 1,30 och kunna överleva 1,40
  • Snäll, helst utan värre olater 
  • Utan allvarlig skadehistorik
Vi har ingen gigantisk plånbok så vi kan inte betala fantasisummor, men är ändå realister och vet att kvalitet kostar många pengar. Men för att hamna på en realistisk prislapp väljer vi att inrikta oss på att köpa en yngre häst (även om vi hellre skulle velat ha haft en 10 åring som redan gått 1,40 klasser. Men sådana kostar minst 500* och riktigt så mycket har vi inte ;) ) .
 
Så bombardera mig gärna med förslag! Kanske sitter någon av er på info om den perfekta storhästen för Ida!