En finfin helg!

Måndag morgon igen efter en bra helg. Vissa helger får man mer energi av än andra, och detta var en sådan helg! 
 
Fredagen började med att Ida red Trixe för mig hemma på ridbanan. Vi jobbade lite travbommar, men mest galoppbommar och hon var verkligen superfin speciellt i högervarv där de kom perfekt in i hörnen, raktriktade över bommarna och sedan en bra avsaktning efter. I vänstervarv kastade hon sig in lite och då blev det lite mer obalanserat, men ändå helt ok och i slutet fick de till ett par gånger riktigt bra. 
 
Ida rider henne nu med Polos fårskinnssadelgjord med en förlängare. Fördelen med den är att plattan är mer lagom för storhäst och att hon verkar vara lite skavkänslig, så då blir fårskinn toppen. Och ida älskar ju "ludd" ;) Bästa hade varit om vi kunde byta vår, som är 120 cm, till en likadan 130 cm. Men att hitta någon som vill byta, blir nog väldigt svårt.
 
I lördags åkte vi en sväng till Hööks för att kolla på UHIPs kappa till Ida eftersom hon vägrar att rida i täckbyxor om det inte är kallare än -10 typ. Och en kappa är ju superbra att ha. Däremot tyckte hon att den blev för lång, men UHIP har själva en kortare modell som kanske kan funka. Jag köpte ju en UHIP-jacka i försomras och är supernöjd och skulle väldigt gärna också ha en ny vinterjacka från dem! 
 
På eftermiddagen fick ida rida Trixie själv eftersom vi blev plötsligt upptagna med annat, men det funkade superbra. Skönt att veta att det funkar och hon hade skött sig superbra. Ganska så på, men det tycker jag bara är bra! 
 
Igår var det dax att preimärträna för Micke på stall Peka. Stall Peka är en superfin anläggning på andra sidan stan som är privatägd. Vi har tränat där en gång förra vintern, men tyvärr inte mer eftersom det som sagt är lite långt dit. 
 
Trixie skötte sig strålande! Ganska så på och fram på framridningen så att Ida fick bromsa ner henne. Var ju också första gången Ida red henne i grupp och man märker att hon är en aningens bak- och mötesskygg, men inte mer än att man ser att hon inte riktigt uppskattar detta. Typ att hon viftar på örat och det kan man ju leva med ;) . 
 
Kul var också att även om det var premiär i storhästgrupp, så kände vi nästan alla i gruppen vilket är en trygghet! Alla var också supertrevliga och Ida fick också väldigt många positiva kommentarer om Trixie av andra, vilket alltid är kul!
 
Övningen i sig var en lite väl svår bana, vilket gjorde att Ida bara hoppade framhoppningen, vilket var helt tillräckligt för dem. Trixie är ju så otroligt försiktig och överhoppar sig gärna och är dessutom väldigt på, men på ett mycket positivt sätt. Det blev ibland lite obalanserat, men hon hoppar som en katt och det ser ändå väldigt trevligt ut, även om det finns mycket kvar att arbeta på! men det är vi ju medvetna om och det är ju bara bra eftersom vi skyndar långsamt. 
 
Passade också på att köpa två skrittäcken av en tjej som tränade i samma grupp, så nu har vi åtminstonde det! Vi har bara haft ett stort reflextäcke, men det är ju inte alltid man vill rida runt i det ;) . 
 
Mathias avslutade helgen med att köra ridbanan med Stöckes vält, för att trycka till underlaget lite till och det blev toppenbra runt spåret! Superbra att vi fick låna den eftersom den verkligen trycker ihop underlaget. Var ute och tittade på underlaget nu på morgonen och det var i stort sett perfekt. Inte för hårt, inte för löst. 
 
Så idag skulle Ida rida på morgonen, premiär för att rida Trixie då jag inte ens är hemma! Hoppas det går finfint, vilket det borde göra! Så himla bra att hon kan rida på förmiddagen då det är ljust och härligt ute!

Kommentera här: