Bommar och geggamojja

Det kanske inte riktigt var rätt dag att ta hem första lasset sand igår, eftersom det regnade hela dagen. Allt blev geggamojja av lastbilen som kom med sanden och bilen som sladdade ut allt, både ridbanan och gårdsplanen och det riktigt slaskade var man än gick. Superäckligt!
 
Även hagarna blev värre än värst och både Smoky och Polo såg förjäkliga ut då de kom in. Polo var även tjock i bakbenen, något som han kan bli av för mycket stillastående, så mest troligt har de stått helt still hela dagen. Så för hans del blev det borstning (han fäller som jag vet inte vad!) tvätt av ben och svans och sedan BoT på bakbenen. Och idag fick vi lov att lämna dem inne på morgonen för de kan verkligen inte vara ute i de hagarna, speciellt de två som står i mindre hagar. Ska ringa Mathias då han vaknar, så får vi se om han kan hitta en torr fläck att göra nya hagar till dem på.
 
Prinsessan Trixie däremot står i en bättre hage så hon var knappt smutsig då hon kom in. Däremot blev hon väldigt smutsig efter ridningen.... 
 
Men hon fick träna både på att gå i gegga och vattenpölar och sedan även på att skritta, trava och galoppera bommar på det enda torra stället på ridbanan och dessutom var hon superfin igår och lyssnade jättefint på Ida. Man ser att hon är en häst som lär sig väldigt snabbt och vill göra rätt på alla sätt och vis! och hon var verkligen inte ett dugg spänd pga mörkret igår. 
 
Men det är verkligen tråkigt ute den här tiden! Och efter varje ridning står man och putsar och tvättar och smörjer och fixar, och nästa gång ser allt lika jäkligt ut igen efter 2 minuter. Tröstlöst! Det är nästan så att man längtar till kyla och snö (påminn mig om det då vi är där...) 
 

Kommentera här: