0

Träning och kamikaze-uppdrag

I helgen har det varit Micke-träning, vilket alltid är något att se fram emot eftersom det både är trevligt och ger massor, både energi och kunskap! Speciellt nu för Ida eftersom Micke känner Trixie och självklart även Ida och vet vad som behövs jobba vidare med. 
 
Fredagkväll inleddes med styrketräning i form av två studs på varje sida och  där hela gruppen red samtidigt. Det blev lite rörigt och stressigt och Trixie som är en smula bakskygg blev ganska ordentligt stressad och överhoppade sig ganska mycket. Men samtidigt är det bra att de får träna på detta och Ida får hjälp att hitta hur hon ska rida i dessa lägen, eftersom hon inte haft något liknande häst tidigare. 
 
Övning två skedde en och en där man hoppade räcke, volt över studsen, räcke, räcke, volt över studs och avslutade på ett räcke. Här blev Trixie en helt annan häst och det gick för det mesta riktigt bra och sansat. Det Ida måste tänka på överlag är att rida mer med yttersidan och bättre visa vägen eftersom Trixie annars försöker gissa sig till nästa hinder, vilket inte alltid blir rätt. 
 
 
På lördagen syntes det att Trixie var lite mör i kroppen under uppvärmningen, men kom igång bra sedan. Svår banhoppning med tränga svängar stod på agendan, något som defintivit är överkurs för Ida och Trixie just nu eftersom de aldrig tidigare hoppat bana, kombination eller svåra svängar tidigare... Så många problem dök upp, men lite samma som på fredagen. Kommer Trixie fel så överhoppar hon sig, Ida flyger nästan genom luften och hinner inte få ihop trixie riktigt till nästa hinder. Så visst, det kanske inte var den bästa och snyggaste banan Ida hoppat, men samtidigt så fixade de nästan alla uppgifter och Trixie visade som vanligt sin trevliga inställning och vilja till att lösa problemen och förutsättningarna finns att detta ska bli riktigt bra med lite rutin. 
 
 
 
Igår trodde vi att Trixie skulle vara stel men icket. Tanken var att de skulle rida ut och jag skulle gå med, men eftersom det kommit snö som lagt sig på isen så är det superhalt ute och jag vågade helt enkelt inte ge mig ut på vägarna! 
Så det blev jogg på ridbanan och hon såg riktigt, riktigt trevlig ut som alltid!
 
Under helgen har Ida också inlett sitt kamikaze-uppdrag, att rida igång Smoky efter vilan. Tidigare har han varit helt knäpp att rida igång då han vilat, men han har ju blivit bättre och bättre för varje år. Ett år sprang han rakt över mig första gången han skulle ridas efter vilan och det året tog det nog en veckas jobb innan vi ens kom upp på honom!
 
Nu var han lite spänd och ville inte riktigt stå still, men upp kom Ida utan större problem. Ett jämfota hopp en gång och lite spänd vid varvbyte var det enda han bjöd på i lördags. Men vi tog ändå det säkra före det osäkra och behöll linan på! 
 
Igår var han däremot piggare och kunde knappt skritta, utan taktade mest. Vi tog bort linan igår och han gjorde inte ett enda bus! Duktigt pooooonie!!! 
 
Tanken är att skritta honom några veckor nu och öka på tiden för varje vecka och sedan öka på med andra gångarter, men att han inte kommer att börja hoppa så smått förrän under nästa år. Tänker att han har vilat typ 8 veckor, så då får det ta 8 veckor innan han är fullt igång igen! 
Ja, han är lite tjock.... 
 
 

Kommentera här: