Täckes-missbrukare!

Eller nja, riktigt så är det faktiskt inte, men med ny stor häst i stallet så måste en del täcken köpas in. Men jag gillar ju att köpa kvalité men kvalité kostar och då får det alltsom ofta bli begagnade fynd. Gillar också tanken med att sälja och köpa begagnat eftersom det är bättre att saker kommer till användning och dessutom ska vi vara rädd om vår planet och inte producera mer saker än nödvändigt!
 
De täcken jag köpt nya är ett Rambo Duo, som jag pga min reklammation på det andra täcket fick för nästan noll och inget och ett Wheaterbeeta stalltäcke i 225 gr som vi pankikköpte innan vi skulle hämta hem henne. Det var även det på rabatt 40% och kostade också som ett begagnat. 
 
Sedan har vi köpt ett äldre Wheatherbeeta 400 gr stalltäcke som tyvärr sitter som de brukar göra, dvs far på snedden, men som hon har hemma just nu. Vi har också köpt ett begagnat Rambo-fleece för träning och tävling, ett begagnat rambo ländtäcke. Alla dessa funkar bra.
 
Sedan har jag ockå köpt tre billigare begagnade täcken som måste korrigeras, men man får det man betalar för och dessa kan vara bra att ha som extra. 
 
Men i veckan har jag köpt ytterligare två begagnade täcken. De ena köpte jag här i stan och kunde prova innan och det satt riktigt, riktigt bra fast det var 145! Det är ett 400 gr Trust stalltäcke som ser ut att vara i riktigt bra skick! Så himla kul eftersom jag velat prova deras täcke eftersom de ser sköna och snygga ut, vilket det också var på Trixie!
Bild från nätet 
 
Jag har även köpt ett 550 gr Amigo stalltäcke inför vintern, men det har jag inte fått hem än. Dessa täcken har vi till ponnyerna på vintern då vi åker och tränar då det är riktigt kallt och de är verkligen toppen! 
 
Sedan tidigare hade vi faktiskt ett täcke hemma som hon kan ha, även om det är en aningen litet. Det är ett Wheatherbeeta täcke med liner, där övertäcket är 100 gr och linertäcket är 300 gr (men känns tunnare!). 
 
I övrigt har vi haft lite tur att Trixie faktiskt kan ha en del del av ponnyernas saker, så vi har bara köpt hagskydd till henne. Hon har Regitzes gamla träns, Polos sadelgjord (med en förlängare visserligen), Smokys tävlingsskydd och Torkels gamla skydd till vardags. Så än så länge är hon ganska billig i drift. 
 
Samtidigt som vi köpt täcken har jag sålt en hel del grejer som bara ligger så än så länge ligger jag faktiskt på plus!  Det vi har kvar att sälja finns på vår sälj-blogg: http://tillsalublogg.blogg.se/ . Ska se om vi hittar mer i gömmorna att fylla på där. Vet att vi har en hel drös transportskydd av olika slag eftersom vi inte använder sådana längre. Ida har städat sadelkammarna i veckan så jag kan tänka mig att hon hittat en hel del saker som inte används!

Kommentera här: