Blev ganska bra ändå

Igår när vi klev upp så hade det förutom regnet fallit några cm snö. Men då jag och Mathias gick ner och gjorde skadekontroll på ridbanan upptäkte vi att det var stor skillnad där vi saltat och inte! Där vi inte saltat var det stenhårt under snön, medans sanden var mjuk och fjädrande (fast ganska blöt på sina ställen) där vi saltat! Ska bli spännande att se vad som händer tills ikväll eftersom Mathias sladdade bort snön och körde välten efter Ida ridit, eftersom det var lite mjukt av regnet. 
 
Så Ida kunde igår rida i alla gångarter på spåret och motionera av en pigg Trixie, vilket verkligen behövdes! Ida var bitvis lite ofokuserad, vilket direkt smittar över på Trixie. Hon är en ganska känslig häst så Ida måste jobba med att vara lugn och nogrann. 
 
Hon avslutade passet med att skritta bommar och även där gällde det att vara nogrann och fokuserad. Trixie gillar ju inte att slå i bommarna, då stressar hon upp sig lite, och är inte Ida noga så kan Trixie stressa genom och då slå i. Så lugn, nogrann och rama in med både inner- och yttersida, så går det som en dans! Hon är en fantastisk häst med rätt inställning till allt som har med arbete att göra!
Fina hästen <3 
 
I helgen väntar Micketräning för mitt fina ekipage, så Ida kommer att jobba lite extra med lydnad och fokus i veckan för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för en bra träning. Den här gången ska de vara med bägge dagarna. 
 
Hade hoppats hinna raka Trixie i helgen som var men det hanns bara inte med. Tisdag-onsdag är jag borta på kurs, så ska vi hinna raka blir det i kväll eller på torsdag. Och torsdag känns lite vanskligt eftersom vi inte rakat henne tidigare. Vill helst inte komma på Micke-träning med halvrakad häst..... 
 
Skulle vilja ha en mindre maskin för att raka huvud och ben bättre, vet bara inte riktigt vad jag är ute efter.
 
Något som är superpositivt är att Trixie numera äter mycket bättre, något hon behöver för att kunna bygga mer muskler. När hon kom fick hon äta samma foder som tidigare, vilket vi tyckte att hon bara petade i och flera gånger fick vi slänga överblivet foder. Nu står hon helt på St Hippolyts Irish Mash och Struktur E samt lusern för att öka proteiner i vårt lite sämre hö, och hon stoppar direkt ner mulen i krubban och äter upp allt med glädje! Skönt!
 

Kommentera här: