Men åååååååh!

Men kolla så söta och så små de var! 5 år sedan, kommer ihåg det som det var igår! Tre fnissiga småtjejer på sina fina B-ponnyer. Ida på Daphne, Nora på Nicko och Elin på Kakan.  
Älskar FBs minnesfunktion!!!
 
 

Att få sluta på topp

När man har en riktig skithelg, där bommar, säkerhetsskållor, underlag och avstånd är emot en och man får fel på hinder som man inte ens trodde var möjligt, ja då är det extra skönt att få avsluta helgen med en runda där allt flyter på och turen står på rätt sida och att resutatet sedan ger en överlägsen seger! 
 
 
För framförallt Smoky har sett jättefin ut i helgen och hoppat superbra, förutom på framhoppningen där han stått emot lite. Vet inte om det varit underlaget där eller vad som varit, för på banan har han inte stått emot alls. 
Deras MSVB i lördags var nog bland de bästa rundor de gjort tillsammans och resultatet med 8 fel är inte alls representativt för rundan. 
 
Polo har sett helt fantastisk ut på framhoppningen, men har ändå fått ett stopp i vardera klass. I LAn kom de helt, helt fel in, kraschade genom A-hindret och därför stopp på B, men i LBn var anledningen inte lika solklar. Därför blir det en snabb check av veterinär så att han inte gjort sig illa på något vis. Han är ju en känslig kille och det passade dessutom bra med en koll nu eftersom Ida mest troligt valt att bara ta med sig en ponny till Sundsvall. Hon vill helt enkelt lägga full fokus på Smoky för att rida in sig ordentligt i MSVB-klasserna med honom eftersom de satsar på SM-kval. 
 
I övrigt så blåste det storm i Härnösand i söndags vilket var mindre kul. Dels att vistas ute i men mest för att tälttaket på stallet lät för jäkligt vilket stressade upp ponnyerna, men kanske framförallt människorna. Polo var kolugn och brydde sig knappt, Smoky blev lite stressad, men så länge alla var lugna runt om gick det bra att ha honom kvar där. 
 
Däremot efter klassen så skulle jag gå med honom förbi stallet och det var inte en lek, jag fick vara ankare och hänga i tränset så att han inte skulle springa iväg, för då var han nästan i panik. Men vi kom oss förbi och sedan fick de stå i lastbilen medans vi tittade på sista klassen och hejjade på vårt lag som slutade 3a efter att alla fyra varit riktigt duktiga! 
 
Att köra hem över högakusten bron var inte heller så kul. Jag ogillar starkt att köra över broar och speciellt i blåst. Nu blåste det 25m/s och varnade för storm och uppmanade alla att köra sakta... Superkul.... Men hem kom vi. 
 
Igår var tanken att jogga tävlingsponnyerna och rida Greta, men det stormade alldeles för mycket så det blev en lugn kväll i stället. Hoppas att det lugnar ner sig tills ikväll så att Ida kan rida Greta åtminstonde! 
 
Nora har praktik på Hööks den här veckan. Hon var där även under sin föregående praktikperiod och tirvdes så bra att hon valde att vara där igen. Ska dit och hämta henne efter jobbet och då är det även After Work där med 20% rabatt på hela sortimentet, så risken finns att något litet följer med hem ;) 
 
 
 

En sån där tävlingsdag

Ett missförstånd mellan Polo och Ida i LA ledde till luftfärd, en touch på sista hindret i grunden satte stopp för placering med Smoky i LA och sedan två ner i MSVB. En sån dag helt enkelt. Ponnyerna har inte riktigt varit nöjda med underlaget och marginalerna har inte varit på vår sida. Men det är bara att le och se glad ut och ta nya tag tills imorgon!