0

En ny dag

Om man trillar av på huvudet finns det en fördel tycker iaf Ida Rönnbäck, för då måste man köpa ny hjälm 😂! Tur att den hon spanat in fanns att köpa här på plats, dock otur för pappans plånbok 😉!

Med ny hjälm och en superfin häst red hon sedan en jättefin LA- runda och även om hon gick utanför alla svängar så fick Ida och Smoky med sig en rosett och är dessutom vidare till final imorgon i Lilla Rundan och ligger sammanlagt på en 11e plats ⭐️!!

Däremot bestämde vi att Polo får stå över consulation pga gårdagens fall. Dumt att ge sig ut på höga hinder och riskera något. En klass kändes alldeles lagom mycket för Ida idag och var en bra kompromisslösning även om vi ångrade oss då vi såg banan, väldigt låg och enkel! Men ibland är det bättre att avstå än att riskera bakslag.

0

Vad ska man säga...?

Vi har haft en väldigt intressant dag i Sundbyholm... ponnyerna har hoppat riktigt fint, Ida har ridit kanonbra och rundorna har varit betydligt bättre än resultaten visar.

Och framförallt är jag väldigt stolt över Ida, som trots att hon blivit utesluten i en klass på sista linjen och fallit av efter mållinjen i en annan (vilket var obehagligt dramatiskt även för en luttrad ponnymamma) då sadeln plötsligt snurrade, är supernöjd med sina ponnyer och som dessutom alltid lastar sig själv för felen och alltid sätter ponnyerna i första rummet ❤️. Det är horsemanship på högsta nivå och det slår alla vinster och placeringar med hästlängder!!

Nu får vi sova och ser vad morgondagen ger och om det blir någon mer hoppning för Ida under helgen eller om dagens avfallning helt enkelt sätter stopp för det. Trist i sådant fall men den här sporten är precis som vanligt aldrig rättvis.

 
0

Installerade!

Efter en ganska okomplicerad och händelselös resa ner så kom vi fram vid 18-tiden. Killarna ser ut att ha tagit resan bra och var pigga och glada både då de fick komma ut under resan och då de kom fram. Tjejerna har gått ett par ordentliga promenader med dem så att de fått sträcka på benen ordentligt.

Själva nattar vi nu i vår fantastiska lastbil. Ingen extravagans men väldigt mysigt och nu börjar vi verkligen få kläm på detta!

Imorgon är det lugn dag. Polo ska hoppa
öppen bana och Smoky bara ridas.
Men det kan vara skönt med mjukstart!