0

Nu är det julvecka!

Nu går vi in i julveckan och även den mörkaste delen på året, vilket märks! Men snart vänder det :) ! Tycker att det känns direkt hoppfullare bara man passerat jul och nyår även om den kallaste perioden är kvar. 
 
Helgen har rullat på i raktefart som vanligt. Helt sjuk vad fort det går! Man hinner bara känna att äntligen fredag, så är det måndag morgon igen. Och inte hinner man allt man tror inte, bara en bråkdel. Men nästa vecka är jag faktiskt ledig vilket ska bli riktigt skönt! Härligt med några extra dagars ledighet för mig och tjejerna iaf, Mathias jobbar som vanligt han. 
 
Eftersom Trixie drog av sig en sko i torsdags och hovslagaren inte hade möjlighet att komma till oss, så var det bara för mig att åka till hovslagaren. Och då är det extra härligt att ha en så okomplicerad häst som Trixie. Hon gick lugnt in i nytt stall, stod snällt och fick på skon och sedan åkte vi hem igen. Enkelt och bra! Och hon blev inte öm efter detta och kunde träna på fredagen .
 
Fredagens träning bestod av linjer och av en svängövning. Svängövningen och även uppvärmningen i ström gick finfint och Trixie hoppade lugnt och bra. På linjerna hade Ida lite problem med rytmen och avståndet men även om hon var missnöjd efteråt så tycker jag att det var jättebra. De bra sprången var betydligt fler än de dåliga och med tanke på att Trixe fått 2 dagars ofrivillig vila före så höll hon sig ändå hyfsat lugn.  Men det är bara att träna vidare helt enkelt! 
 
 
Smoky var också med och fick trava en stund i ridhuset under grupp två. Toppenbra att det gick att göra så, då fick han trava på rakt spår och vi slapp joxa mer med att hinna med att rida honom hemma. 
 
I lördags red Ida Trixe på ridbanan en stund och sedan skrittade hon ut en sväng, vilket hade gått bara bra. Trixie blir lite spänd ibland, men hon gör aldrig något dumt när hon blir spänd så det är bra att hon får "lära sig" att ridas ut också. Även Smoky reds ute på vägen och hade både skrittat och travat vilket gått finfint! 
 
Igår var det många minusgrader ute och Ida ville rasta av Trixie ordentligt så vi åkte med dem bägge till Peka på eftermiddagen. Då hon red Trixie var det faktiskt hela tre hästar i ridhuset samtidigt varav en longerades.  Men eftersom vi är vana vid Hippos trängsel så var ju detta inget bekymmer även om de ena hästen gjorde lite bus och bokcsprång ibland. Med det är bara bra att träna på att vara nära sånt också, skyddad verkstad mår ingen häst bra av! 
 
När Ida däremot red Smoky, då var hon helt ensam i ridhuset så hon kunde trava långsidor och skritta serpentier. Hon red honom på graman eftersom han blir lite väl mycket giraff nu under igångsättningen annars. Han mår bra av ett pass på graman ett par gånger i veckan eftersom han har väldigt svårt för att jobba i en korrekt form. Vi tror att det kan ha varit eftersom vi inte gjorde det regelbundet i fjol som han fick problem med hälta eftersom han blir väldigt mycket på framdelen då. Men det är bara en teori, jag har egentligen inga belägg för det. 
 
Idag har Smoky faktiskt vilodag. Normalt har vi sagt att han rids 2 dagar och vilar 1 nu under igångsättningen men nu blev det 3 dagar i sträck pga att han vilade ett par dagar i mitten av förra veckan. Trixie däremot ska träna dressyr tillsammans med Ida. Men idag får de klara sig med Mathias som följeslagare pga träningstiden. Men det går nog bara finfint det också! 

Kommentera här: