0

Dumma häl och ännu en dressyrträning

I onsdags fick Ida plötsligt ont i hälsenan. Detta är inget hon har känt av tidigare eller haft problem med, så om det kom efter att hon trampat snett eller om hon har för hög smärttröskel och inte kännt av det tidigare vet jag inte. Men det gick från noll till hundra vilket självklart påverkar ridningen. 
 
I helgen hade både Trixie och Smoky planerad vila fredag - lördag men reds på söndagen. Hälen hade inte blivit ett dugg bättre av att vila, snarare tvärtom. 
 
Att trava är det som gör mest ont, så det får hon helt enkelt undvika så gott det går. Synd bara att vi precis börjat trava Smoky igen efter vilan. Normalt hade jag sagt att hon skulle galoppera honom istället, men efter clinicen förra helgen så förstår jag tydligare varför man börjar med traven. Jag har alltid lärt mig att galoppen är skonsammare för hästen men med tanke på att galoppen är den enda gångart där hela hästens tyngd ligger på ett ben ibland, så vete sjutton om det stämmer, iaf inte under igångsättning! 
 
Så igår när det var dressyrträning nr 2 för Lena, så fick det helt sonika bedrivas i galopp. I 25 minuter i sträck... Jag hade dött om jag var Ida eller Trixie men de kämpade på och det ser verkligen bättre och bättre ut! Nu är inte tanken att det ska bli ett dressyrekipage av dem så jag jämför absolut inte med dressyrarna, men på Idas och Trixies dressyrnivå är det verkligen en stadigt uppåtgående formkurva! Så himla kul att se och ida är verkligen supernöjd med Lena som tränare och hennes träningar så här långt och hon tycker att det är superkul! 
 
Men det var en trött ryttare (som fick hoppa av och direkt gå och kyla hälen, och en trött häst efter träningen! 
 
Idag blev det ingen hoppning för Ida trots att det är tisdag, men det beror endast på den dumma hälen. Vi hoppas att besök hos sjukgymnasten imorgon kan ge lite råd till smärtlindning och läkning och att konvalesensen inte ska bli alltför lång! Även någon av hästarna ska till sjukgymnast imorgon eftersom Anna kommer ut. Har däremot inte bestämt vem av dem som ska få tiden. Smoky skulle säkert helt klart behöva den bäst nu under gångsättning, för att ge så bra förutsättningar som möjligt. Men samtidigt skulle det vara bra att kika på Trixie, även om hon känns väldigt bra i kroppen, 
 
Är det någon av er som föresten har hittat någon julstämning än? Jag har extremt lite julstämning och varje gång jag ser dagens datum på datorn så tror jag att det blivit något fel. För det kan ju omöjligt vara 12e december och alltså 12 dagar kvar till julafton??!! Har haft tokmycket att göra både på jobbet sista veckorna vilket säkert är en del av förklaring till den uteblivna julstämningen. Har varken hunnit äta pepparkakor eller druckit mer än en mugg glögg. Kanske är det som behövs helt enkelt? Lite pepparkakor med ädelost och en god glögg? Och lite julmusik i bakgrunden? vad tror ni om det? 
Eller så kanske man bara ska kika lite mer på sådana här fantastiska, nostaligiska, underbara bilder, som togs för nästan precis 5 år sedan:
 
Underbara bilder med våra fantastiska c-ponnyprinsessor Regitze och Maggie, otroligt saknade bägge två. 
Tänk om man kunde ha fått behålla varje liten underbar ponny man fått förmånen att äga genom åren!
 
 
 

Kommentera här: