Vad händer här då?

Jag har börjat jobba igen efter semestern vilket är sådär.... På plussidan är att jag kan träna igen (gymmet ligger i samma hus som jag jobbar i) och att träffa trevliga kollegor och få lite mer vardagsrutiner igen. På minussidan är tidiga mornar och mindre tid med familjen. Den här veckan jobbar Mathias eftermiddag så då ses vi inte alls så med honom är det noll och ingen tid! 
 
I helgen som var kom pappa med fru upp för att hälsa på och för att hämta hem kattungen Göte som nu blivit flyttgammal. Problemet var att lagom till att de kom så rymde Göte och Göran hemifrån och trots att vi letade hela helgen på möjliga och omöjliga ställen så fanns inga kattungar att hitta. 
På måndag morgon, då vi gett upp hoppet om att få se dem levande igen, dök Göte och Göran och deras mamma upp igen. Magra som sjutton (speciellt Göte) men pigga och glada och väldigt hungriga. Mest troligt har de, eller åtminstonde Göte, varit instängda någonstans eller suttit i nåt träd. 

Så nu får de finna sig i att vara instängda i sadelkammaren, dels tills de ätit upp sig igen och dels så att pappa kan komma upp och hämta hem lilla Göte. Göran, hen ska stanna kvar hos oss för att förstarka staben av råttfångar. Göran är en hen eftersom vi tror att det är en hon, men hon heter Göran (så det så...). Tror att vi får ta namnet en vända till... 
Göte (till vänster) och Göran (till höger) vilar upp sig efter strapatsen!
 
I söndags tränade Ida och Smoky och eftersom han faktiskt drog en repa med henne hemma på lördagen så red hon på pelham... Han var pigg och glad och positvi, trots att det var en bomövning. En väldigt nyttig övning dessutom. Först började de med att trava bommar rakt fram och jobba med rakriktning. Sedan blev det bommar och låga hinder på böjt spår och eftersom höjdes de lite. Väldigt bra och nyttigt!
 
Smoky har varit väldigt spänd på slutet. Vi misstänker att det är sadeln som ligger sämre eftersom han tappat en del ryggmuskler under våren. Så igår och idag har Ida lagt under actonpadden och hon säger att det är mycket bättre. Inga kast ut från stallet och ingen indragen rumpa i början av passet. Skönt om det var löst så lätt, nu är det bara att fortsätta arbeta med ryggmusklerna. 
 
 
Smoky brukar få magtillskott efter som han kan bli lite lös i magen vid hoppning och vi har kört på Gastri Aid vilket funkar superbra!
 
Mer info om GastriAid: 
GastriAid's avancerade sammansättning har skapats av världens ledande veterinärdietister. Den innehåller naturligt antacida som hjälper till att försvara magslemhinnan från syraattacker, medan pre- och probiotika hjälper till att balansera pH-nivåerna i tarmmiljön. Dessa ingredienser, tillsammans med ett örtbaserat stöd, arbetar för att ge dagligt skydd och underhåll av tarmkanalen.
 
GastriAID är ett relativt dyrt tillskott, så att ge det hela tiden kostar typ 1000/månaden eftersom han inte svarar på underhållsdos utan måste gå på startdos. Någon som testat något annat som ni kan tipsa om, så får ni gärna höra av er! 
 
 

Kommentera här: