1

Sitsträning och massage

I lördags fick Ida skritta en timma med polo barbacka, endast med full fokus på sin egen sits och position på hästen. Skittråkigt tyckte Polo, som nästan somnade, supernyttigt tyckte jag och Ida! Idas höger fot har en tendens att peka utåt, vilket i sin tur leder till att hon hamnar med lite mer tyngd åt vänster (eller om det är att hon sitter lite till vänster som gör att foten pekar ut, hönan och ägget...). Och när hon hamnar lite snett så viker hon sig i midjan för att kompensera. 

Så detta jobbade vi med och det var stor skillnad i början och i slutet! 

 
Igår fortsatte vi sitsträningen, men nu med sadel. Blir lite väl tråkigt att bara skritta runt runt varje dag, bättre att lägga in två sådana pass utspridda på veckan! 
 
Igår jobbade vi först med galoppen. Polo blir väldigt studsig och på i galoppen, helst om det står hinder framme, vilket det typ alltid gör hos oss. Men med fokus på stadig hand, foten pekandes rakt fram, rakare position och kedjan på bettet lite mer spänd, så kunde han jobba bra i galoppen och han var så duktig att vi avslutade med att hoppa ett lågt räcke. Samma fokus även där, positionen i sadeln och jobba honom runt innerskänkeln. Och de var superduktiga och det såg jättefint ut i slutet! Toppen! 
 
 
 
Killarna har ju nya massage/stretchingscheman och Polo har en superbra övning för att stärka muskler och samtidigt stretcha ryggen. Ida står bakom honom (rekomenderas kanske inte för bakskygga hästar..) och lägger bara kropsvikten mot. Funkar jättebra!
 
 
 
Smoky har tagit det lugnt i veckan som varit efter att Anna varit hos oss. Vi har kört vår massagemaskin, som jobbar med vibrationer vilket är bra i sådana här fall och även masserat enligt schema, och han är betydligt mer nöjd nu. Första dagen visade han stort obehag och nu står han nästan och sover. Skönt med framsteg! 
 
Igår fick han också lite snabbpedikyr eftersom Ida tyckte att han hade en lös sko. Snälla Håkan kom och sömmade om honom då han paserade oss mellan två andra hästar. Så skönt att ha ett bra team kring sig!!
 
Den här veckan ska Polo jobba vidare som i veckan och Smoky börja ridas som vanligt igen. I helgen blir det dessvärre vila, vi ska iväg på släktträff och lillasyster passar odjuren :) ! 

Kommentarer:

1 Lillemmish- mode - inspo :

skriven

härligt och vara i stallet =)

ha en bra dag
kram

Svar: Tack detsamma :)
Team Rönnbäck

Kommentera här: