Sista semesterdagen

På måndag är det dax för vardag och arbete igen, så idag är det den sista officiella semesterdagen. Hoppas dock att värmen (eller den lilla värme som varit) stannar lite längre så att man kan njuta av sommar på kvällar och helger.

Höst betyder också färre nationella tävlingar vilket i sig betyder längre resor och att man då måste ta ut lediga fredagar. Hur det ska gå vet jag inte riktigt, eftersom Ida nu börjar gymnasiet och vill byta till en skola med icke sportprofil, dvs supersvårt att få ledigt. Jaja, vi får väl helt enkelt ligga på latsidan under hösten om det krisar 😉.

Ida var ute och red Smoky igår efter ett par lugna dagar och hon kom tillbaka lyrisk och sa att det kändes som de hade flugit fram. Bådar gott! På söndag ska de hoppträna, minns inte hur länge sedan det var sist!!

Polo har vilovecka och Torkel skrotar på i sin gräshage. Lugna gatan alltså.

Annars kikar jag på storhästannonser men hittar typ ingenting. Hade en som vi var mycket intresserade av, men som hann säljas innan vi funderat klart och fått ihop det. Svårt att hitta något som passar, ska helst vara ett lite äldre sto med rutin. Gör ingenting om det inte är i full tävlingskondition utan viktigaste är att det har egen motor, inte är för stor och tung, älskar att hoppa, en vettig stam, inga allvarliga skador i bagaget, goda resultat åtminstone upp till 1,30, en god exteriör och får gärna ha haft föl tidigare. Och inte kostar en förmögenhet. En mycket svår ekvation!

Mathias har snickrat ihop en harv till ridbanan med hjälp av en järnbalk och ordentliga skruvar. Ridbanan blir gärna lite för hård sommartid så den behöver luftas lite, och harven funkade bra och gjorde sitt jobb! Funderar på om man skulle harva ner lite sand för att luckra upp lite, nu är det bara stenmjöl. Frågan är bara vad som händer under den blöta perioden, om sanden gör den geggigare eller om den hjälper att dränera bättre...?

Kommentarer:

1 Anonym:

Måste tipsa om att använda en tallriksharv till ridbanan, grymt bra!

Svar: Ska kika på det :)
Team Rönnbäck

Kommentera här: