Hoppträning, styrelsemöte och försenat sommarlov

Igår var det söndag och tävlingsfritt och alltså hoppträning för Sussi igen! Kloka Sussi har fortsatt återgått till grundarbete nu inför hösten och det är något som alltid behövs. 
 
De hoppade studs på båge och rakt spår, med och utan oxer på slutet eller i början och sedan hoppade de på båge och sedan fick de tre som ska hoppa i Brunflo nästa helg hoppa ett par språng lite högre. En superbra träning som säker skapade en hel del träningsvärk hos ponnyskruttarna! 
 
Smoky var bindgalen från början vilket gjorde att vi fick betsla upp för att undvika skentur. Men väl på poponcini-bettet (babypelham) skötte han sig igen och hoppade riktigt bra! Och viktigast av allt, med öronen framåt och en egen bjudning. 
 
Efter träningen så hade vi första styrelsemötet för Stöcke PFs nya styrelse där jag sitter som ordförande. Ett jättebra möte där mycket av mötet gick åt till att ge oss som inte varit med tidigare en förstående för hur föreningen samt ponnystallet jobbar med varandra och vad som är vad helt enkelt. Detta kommer att bli toppen bra och väldigt roligt! 
 
Väl på väg hem så sms:ade Nora och ville gå på Pinchos och äta middag, så som den snälla mamma jag är (eller lata..) så sa jag ja och vi fick en trevlig middag på Pinchos med massa gott, istället för kycklingbenen som var planerade att ätas. 
 
Innan vi åkte så gjorde vi snabbt om ett par hagar. Vi har ju haft tre hagar på baksidan, men eftersom Torkel bara står i sommarhagen nu, så gjorde vi om vinterhagarna till 2 större i stället så att de fick lite mer yta att röra sig på. 
Och jag blev lite wild and crazy så dessutom fick ponnyerna sova ute i natt, vilket var första gången i år. 
Kanske väldigt sent att börja ha dem ute dygnet runt först nu, men samtidigt så är det fortfarande varmt och dessutom inga insekter vilket de störs väldigt mycket av under juni-juli
 
Tanken med att de ska få vara ute dygnet runt är att de dels ska få röra sig mer (ja, jag har också läst artikeln i Ridsport ang större hagar och mer utevistelse) och dels för att vi har knepigt med in/utsläppare då vi ska bort en helg om några veckor. 
 
Nu är våra ponnyer ute ca 14 timmar / dygn sommartid så det går väl ingen större nöd på dem ändå, men det skulle ju vara skönt om de fick vara ute ännu mer. Och de verkade nöjda imorse då jag åkte till jobbet. Både Polo och Smoky låg ner och såg ut att ha haft det finfint. Mathias gav dem hö vid 6 och då hade det också varit lugnt och stilla. 
 
Så funkar det så kör vi så här iaf 1-2 månader, kanske september ut om vädret är ok. Vi får väl se hur länge det känns ok... 

Kommentera här: