Ett år sedan ❤️

En av mina solklara favoritbilder på Nora och Smoky ❤️

För ett år sedan var vi på SM i Sundsvall. I år får vi istället följa SM via nätet och förhoppningsvis webbsändning om det finns någon sådan.
Passar även på att önska alla vänner och bekanta som tävlar i Helsingborg i veckan ett stort, stort lycka till!

Vi skrittar och skrittar!

Helgen har bjudit på sol och vackert väder men så pass kallt att ridbanan inte ens hunnit blivit mjuk dagtid! 
Som tur var så sladdade Mathias i fredags kväll efter att Ida ridit så det är åtminstonde slät, vilket är toppen! För hård och bucklig = totalt oridbar!
 
Men det är en ganska tråkig period nu framför oss, i alla fall ridmässigt. Från att ha hoppat bana på ridbanan förra veckan så kan man nu bara skritta och trava lite. 
 
Som tur var så har tjejerna lov den här veckan så då lägger vi helt enkelt in en skrittvecka för hästarna. Att skritta ut, helst på lång tygel, är en suverän konditions- och muskelträning och passar jättebra in i vårt upplägg just nu, som går ut på att bygga upp ponnyerna inför nästa års tävlingar. 
 
Så även i helgen så skrittades alla tre ut bägge dagarna. I lördags skrittade de först ut Torkel och Smoky och sedan for Ida ut med Polo. Igår skrittade de ut Torkel och Polo och sedan for Nora ut med Smoky själv. Bra med omväxling! 

Viktigt med reflexer nu, även om det är ljust på dagen!
 
De två små skrittades faktiskt också igår, men på ridbanan. 
Även Greta skötte sig finfint på premiärridningen och Hans fortsatte att uppröra sig perfekt! 
Däremot syns det att det är mer jobb på Greta innan hon är i full kondition. Hon har nästintill noll och inga muskel, och dessutom en jättemage. Så det kommer att krävas tid och framförallt tålamod! 
 
De två små behöver dessutom skos. De har bara skor fram och är i övrigt väldigt dåligt verkade och självklart måste även de få broddar. Smoky och Polo är vinterskodda men saknar brodd, så där får Mathias göra en insats (avundas honom inte!) men de andra måste få nytt på fötterna helt enkelt och då får Håkan brodda på en gång för enkelhetens skull. Finns ju inget drygare än att brodda skor som hästarna gått med ett tag, så bökigt.