0

Jag har ridit!

Jag har haft så mycket att göra i helgen och har inte hunnit skriva om en av helgens roligaste händelser. Jag har ridit! 

I lördags så skulle tjejerna rida ut alla ponnyer pga att ridbanan är stenhård och hippos ridhus bokat. Ida knotade lite om att rida samma slinga tre gånger och då kom de på den briljanta idéen att jag kunde rida med dem. Så det var bara att leta fram ett par ridbyxor, låna Idas bling-hjälm och elegant svinga sig upp på min fagre springare Hasse. 


Ingen av nykomlingarna har ridits ut sedan de kom så mamman fick bli försöksperson. Och det var ju inget problem, Hasse är ju verkligen den stabilaste och trevligaste killen som finns! Pigg och glad utan att vara ett dugg springig, helt obrydd för saker som skedde runtomkring, bilar som körde, folk som sprang eller annat. En riktigt trygg och trevlig kille som bar mig på sin rygg runt byn. 

Och ja, det var verkligen super, superkul och jag hoppas att jag kommer ut vid fler tillfällen inom kort! 

 
 
0

Grattis Ida ❤️

Idag fyller min "lilltjej" 15 år!! Helt otroligt vad tiden gått fort! Massa grattis kramar till dej Ida!!

0

Självständiga tjejer

Det är väldigt skönt som förälder då man sitter på jobbet och får sådana här bilder skickade till sig från dottern som har sovmorgon. Superbra att de passar på att rida ut då de kan dagtid, för jag ogillar att de är ute på vägarna kvällstid och jag vill inte heller att ponnyerna bara rids på ridbanan. Variation är bäst för kropp och själ! 

 
Det känns visserligen också lite läskigt att de är så stora och självständiga nu, som de faktiskt är. Tycker att det var nyss man fick ordna barnvakt om man skulle vara borta en kväll, och att man alltid fick följa med dem ut då de red och alltid fick övervaka stallsysslorna. 
 
Nu fixar de det mesta själv, all motionsridning av ponnyerna fixar de och en hel del trimning, ibland är jag med för att hjälpa dem med detaljer och för att påminna om små saker och självklart har jag också koll på ponnyernas ve och väl. 
 
Men igår såg jag dem inte alls. Åkte till jobbet innan Nora släppte ut dem och kom hem sent efter en föreläsning och då hade mina duktiga tjejer ridit alla ponnyer, nattat dem, rastat och tagit hand om hundarna och lagat middag till sig själva. 

Och det skönaste av allt, jag vet att det funkar, jag behöver inte vara orolig! De är fantastiskt duktiga, mina "små" tjejer!