0

Klara? Skulle inte tro det

Imorgon kl 7 är det tanken att jag och tjejerna ska rulla mot Härnösand. Mathias stannar hemma den här gången eftersom vi inte fått tag i hästvakt, men han kan säkert roa sig med fotboll eller nåt 😉.

Frågan är bara hur våra ponnyer ser ut? Jag har inte varit ute och kollat och då kan man lätt få överaskningar i form av travarman, blueman-group eller två färgade ponnyer där kroppen är ren och huvudet mindre rent.

Nä, skämt å sido så tror jag att tjejerna fixat det där bara bra så vi kommer nog i väg i hyfsad tid imorgon ska ni se! 
0

Dagens hiss

Ni vet ju vid det här laget att jag är utrustnings nörd och älskar bra grejer och föredrar funktion före utseende då det gäller grejer till ponnyerna. Tyvärr så är prislappen ofta därefter och dagens hiss är inget undantag. Dagens hiss är heller ingen nyhet på marknaden och inget vi nyss köpt, utan något vi ägt ett par år faktiskt. 
 
Dagens hiss är nämligen Smokys sadelgjord från Eric Le Tixerant! 
 
Vi köpte den till Smoky för ca 2 år sedan efter att ha fått tips om den då han har lite sadeltvångsbeteende och är känslig för utrustning. Vi hade lite tur så Equeen i Sundsvall hade 20% på allt den helgen och dessutom var den nedsatt i pris. 
Mathias var ändå väldigt skeptisk, drygft 2000:- för en sadelgjord (som sagt, vi fick ett mycket bra pris på den!) men han blev övertygad direkt Smoky hoppade med den. Inte bara det att han blev mer nöjd av den, utan han fick också en mjukare och bättre språngkurva med gjorden på.
 
Sedan dess har Smoky alltid sin sadelgjord vid ridning och självklart börjar den vara lite nött efter 2 års användning men än så länge är den hel och funkar.
 
Däremot så skulle ju även de andra grabbarna vilja ha en likadan, både för att den faktiskt förbättrar språngkurvan men också för att den gör så att sadeln ligger mer stabilt på dem, vilket framförallt Polo skulle må bra av.
 
Ida låna Noras så fort hon har möjlighet och tävlar med den så fort de inte hoppar samma klasser. 
 
Men 2699:- för själva sadelgjorden och sedan 1599 för plattan! Det är sjukt mycket pengar! Över 4000:- för en sadelgjord, det är helt vansinnigt hur bra den än är!
 
Så hör ni någon som vill sälja en sådan, 110-120 cm, helst brun, så säg gärna till! Vi villl verkligen ha en till! 
0

Vatten i kubik

Idag gick jag hem tidigt och åkte till Stöcke eftersom tjejerna skulle träna för duktiga Micke idag, något vi sett fram emot eftersom det var ett tag sedan. 
 
Dessvärre började regnet fullkomligt vräka ner då jag kom dit och fast jag hade regnkläder så var jag dyngsur rakt genom allt då jag kom hem. 
 
Så ja, det gjorde att träningen kanske inte var exakt lika bra som de brukar vara men självklart var det en toppenträning och som alltid väldigt nyttig.
 
De tränade på kontroll och svängar och det gick bra för bägge mina tjejer. Torkel gör precis det han ska göra och Smoky ser lite vild och galen ut 😂. Men det blir nog bra efter lite mer trim innan helgens tävlingar, tror att han behöver det!
 
Det var tur att Ida lät Polo stå över i helgen för han har fått nässelutslag med stora bölder. Vet inte vad som utlöst det. Antingen något han ätit i gräshagen, insekter eller insektssprayen jag köpte för ett par veckor sedan, något annat nytt han han inte fått.
Men han är inte ett dugg brydd av det utan är nästan mer galen än vanligt, men att tävla med bölder känns ju helt galet!