0

Mina duktiga ❤️

Det blev väldigt, väldigt stressigt iväg till träningen idag eftersom jag fastnade på jobbet och väl hemma hade luckan i lastbilen frusit.
Men vi kom iväg och hann. 
 
Dagens övning var kontroll. Mina favoriter är inte så glänsande på just den biten men skötte sig ändå bra. Torkel var mer vild än tam, stog på bakbenen och galopperade på stället, men när han väl startat var han fokuserad och Micke tyckte väldigt mycket om honom! 
Smoky har lite svårt att växla mellan kontroll och hoppning men gjorde ändå det han skulle ❤️. 
 
Imorgon står det bana på agendan och Torkel får vara hemma och vila och istället rider Ida Polo. 
0

Torkel

 
 
Så här fin var han precis innan vrickningen. Men han är på G, snart är han där igen!
0

Dejt med Polo

Igår fick tjejerna jobba ganska hårt med Smoky och Torkel. Ville verkligen att Ida skulle få genom sidorna på Torkel och vi måste få honom att börja jobba i en bra form igen vilket är svårt eftersom han är stel som en pinne och dessutom lite lat. 
 
Men Ida fick verkligen jobba med att böja genom honom och sitta ner i traven och i slutet gick han riktigt, riktigt bra och då gav vi oss. 
 
 
Tanken är faktiskt att han ska få träna för Micke idag, eftersom Ida inte vill chansa på att Polos skav ska bli värre. Så som det ser ut så får de gå varsin dag helt enkelt. Vi brukar aldrig göra så eftersom jag tycker att det är bra då det blir uppföljning av dag 1 under dag 2 och att man jobbar vidare med det man påbörjat. Men eftersom Polos skav äntligen ser ut att börjat bli lite bättre (han rids bara ca 2 ggr i veckan med sadel nu, resten barbacka eller utan ryttare) så vill vi inte chansa. Och dessutom behöver vi få igång Torkel helt nu men jag betvivlar att Torkel skulle orka gå två dagar.
 
Smoky däremot är helt fantastiskt fin just nu och jobbar verkligen på riktigt bra med fin framåtbjudning och ser så himla mjuk ut i traven! Känns som att han funkar bra på det foder han går på just nu och jag hoppas verkligen att detta gör att han har reserver nog i kroppen att även vara fin under pälsfällningen.
 
Eftersom tjejerna har prov idag så tog jag Polo och longerade honom. Skrittade fram med ylletäcke men tog sedan av det för att lufta skavet eftersom det bara var någon minusgrad ute. 
La ut tre bommar på ridbanan, en på varje sida (utom ena självklart) och sedan alternerade jag mellan att låta honom gå på spåret och jobba rakt och trava över bommarna, och gå på mindre volt innanför. Sedan gjorde vi samma sak i galopp och avslutade med att lägga ihop bommarna till cavaletti på liten volt så att han fick jobba upp med ryggen. 
Eftersom han fick gå så pass mycket på rakspår så körde vi ca 30 minuter (brukar aldrig longera mer än 20 minuter eftersom jag tycker att volt sliter för mycket) och han var verkligen riktigt duktig och såg fin ut! Kunde tyvärr varken filma eller fota eftersom min telefon stänger ner så fort det är minsta kallt ute. 
 
Väl inne i stallet klippte jag hans man eftersom han såg ut som en skogsponny och satte upp den med snoddar så att den ska ligga snyggt på en sida. Masserade höger bakbenet, vilket vi ska göra några gånger i veckan, och stretchade honom. Sedan fick han gå in i boxen och äta mash, som jag blandat en halv dl MicroVital i, vilket jag köpte hem från Tegs Hästsport på vägen hem. Han ska upp till 1 dl, men jag vill vänja in ett par dagar. Ska bli jättespännande att se om det ger resultat, speciellt som jag fått kommentarer här om att det verkligen funkar! Ev får även Smoky gå på detta, men vi får se. 
 
Idag är det fredag igen och helg! Förutom att vi har Micke-träning i em och tidigt imorgon bitti, så ska vi hjälpa mamma på söndag då hon ska flytta till ny lägenhet och Mathias ska klippa sig. Och förhoppningsvis kanske vi kan få in massa grejejer från bilen som skumpat runt där ett par veckor, och få bort skåpet som står i hallen och tar plats! Men först dax att gå och jobba!