Clinic - Hur blir vi bäst

Igår var vi på årets clinic, anordnad av bästa Stöcke PF.
Som vanligt var allt välordnat och fixat och föreläsningarna var noga genomtänkta att passa alla och de hade en bra spridning, men med samma mål.

Susanne pratade dels om att optimera, dvs hur blir vi så bra som möjligt efter våra förutsättningar, och även om hur en banbyggare tänker och hur man själv ska tänka på och runt en bana.

Anna (vår equterapeut) pratade om rörelsestörningar och hur man ska jobba med dessa och varför. Hon gav oss också konkreta tips på hur vi ska titta på våra hästar för att upptäcka ev ojämnheter.

En tjej från SISU pratade om hur man ska tänka gällande med och motgång och skillnaden mellan självförtroende och självkänsla. Vi fick också konkreta verktyg att arbeta med för att lättare vända motgång till medgång.

Dagen avslutades med att David pratade om sina erfarenheter som ponnyryttare och även där fick vi tips att tänka på.

Susanne
Anna
Skillnad på bärighet och icket
Olika mål
David ger tips

Sedan var det dax för den praktiska delen där Kerstin höll stegträning och hoppträning. Vi hade ju valt att inte vara med på hoppningen eftersom ponnyerna skrittar, men tjejerna var med och stegade. Ida och jag stannade sedan kvar heeeeeeela kvällen och såg alla träningsgrupper, så vi var inte hemma förrän efter 21.

Men en riktigt bra dag och jag hoppas att Stöcke fortsätter med detta, som nu efter 2 år bör räknas som en tradition 😉.

Denna dagen, ett liv

Idag har det stått häst, häst, häst och lite klippning på schemat!
Jag har fixat stallet, masserat hästar, kört Ida till Hippo med Hans och Greta, köpt hästmat och sedan avslutat med att åka till storasyster för klippning av hela familjen och lite fika. En bra dag helt enkelt!

Ida red Hasse idag för första gången och trots fullt ridhus och ny ryttare skötte han sig perfekt. Världens lugnaste, trevligaste och snällaste kille!! Tänker mig faktiskt att det är dax att lägga ut honom tillsalu nu och lyckost den som köper honom, de kommer att få en vän för livet! Han är verkligen en trygg kille som alla föräldrar kan vara lugn att släppa ut sitt barn tillsammans med. Han gör aldrig något hyss, han är lugn och sansad och alltid, alltid snäll! 

Sedan bytte Ida till Greta som dagen till ära plötsligt inte hade ett dugg problem med höger galoppen, utan gick nästan bättre där! Härligt när det plötsligt släpper! Duktiga lilla Greta! 

 
Dessutom fick jag återigen positiva rapporter från Lillan. Jag har från flera håll nu bara hört positivt om henne, vilken trevlig ponny hon är och hur bra det går för dem som köpte henne. Så himla kul att höra att matchningen blev perfekt, sånt är så otroligt viktigt!
 
Imorgon ska vi på årets clinic anodnad av Stöcke! Ser fram emot en riktigt, riktigt trevlig dag!