1

Lugna gatan

 
Just nu råder lugna gatan hemma hos oss. Ponnyskruttarna har lugn vecka, Polo för att han ska vaccineras idag och Smockis för att hans ryttare haltar runt fortfarande. 
Men å andra sidan, en lugn vecka är bra just nu eftersom tjejerna har mycket i skolan.
 
I övrigt letar vi som sagt ponny... Hade redan förträngt hur stressande och jobbigt det är att leta ponny! 
Jag har ju en kravspec på ålder och utbildning men dessutom vill jag ju att de ska ge mig det rätta känslan då jag ser film på den. Och det är inte många som gör det. 

Och om man ska köpa yngre ponnyer och som jag vill ska komma från Irland, ja då är det försäljningsstall som gäller. Och med vår dåliga erfarenhet av detta så kräver vi avtal, bytesrätt och provridningar. Alltså ganska basickrav och de seriösa stallen har inga problem med detta. 
 
Men de seriösa har också högt tryck på sig och den ponny jag hittade var förstås redan såld och nästa jag hittade var jag tvungen att ta ett snabbt beslut om. Och jag blir jättestressad av snabba beslut! Jag vill gärna vända och vrida på det hela några varv.
 
Så vi får se vad som händer och sker. Hade gärna haft detta klart innan den sämsta väderperioden anländer! 
 
 
Smockis då han precis kommit. Ett snabbt köp som blev bra! 
0

Gruppindelningarna försvinner!

Årets bästa nyhet kom idag! 
Artikel från tidningen Ridsport:
 
 
1

SPA-kväll

Idag har ponnyerna haft lite av en SPA-kväll. 

Som alltid efter en tävlingshelg så fick ponnyerna en powerwalk i en halvtimma. Skillnaden var att det var jag och Mathias som promenixade dem idag eftersom Ida vilat knäet och Nora har ont i höften. 

Sedan fick Smockis en total genomgång och självklart fanns det spänningar och även på ett par nya ställen. Positivt var att det var i rena muskler så det kan helt enkelt vara ren träningsvärk. 

Masserade genom hela honom först, sedan extra på de ställen han visade reaktioner, strechade enligt hans schema och sedan dejt med pipmaskinen för att sedan avsluta med värmeliniment. 
En maskin som används mycket flitigt hos oss! 

Ida masserade Polo, som som vanligt var fräsch överallt och hade inga spänningar alls! Men lite arnika på benen är alltid bra efter en tävlingshelg så det fick han. 

Hoppas kunna vaccinera Polo den här veckan, skulle passa bra för då får Ida vila knäet lite extra i veckan.