Aldrig en lugn stund

Idag hade ponnyerna vilodag. Torkel, han har haft boxvila idag för att minimera risken för skador sedan gårdagen. Hoppas nu att det gick bra.

Men trots vilodag fick jag bege mig ut en sväng till stallet eftersom Smoky sparkat sönder en bräda i sin box! Fick laga provisoriskt men man o ser ju vilka krafter de har i sina sparkar. För det är definitivt inget klent virke vi har i våra boxar! 

Mest orolig var jag självklart för att han skulle ha gjort sig illa, men Nora hittade inte en skråma på honom. Skönt! 

Vem är Nykomlingen?

Vår nya lilla fröken kallas än så länge för Lillan, vilket blev en kompromiss. Och eftersom hon är liten på alla sätt och vis så passar det bra. 
 
Lillan, eller Hanna som hon egentligen heter, är ett sto född 2010. Såg en kort film på FB på henne som jag gillade. Eftersom hon är väldigt grön så hoppade hon inte speciellt avancerat men jag gillade hennes teknik och inställning och att hon beskrevs som väldigt snäll. 
 
På filmen såg hon ut att vara brun, men det visade sig att hon är bork-färgad. Kul eftersom vi haft någon sådan tidigare. 
 
Hon kom från Irland för ett par veckor sedan och köptes in av Stall Aspehus i Skåne där vi såg henne. Hon har inte gjort något alls innan men verkar ändå ha fått en vettig grundutbildning, även om hon inte kan så mycket. 
 
Hon är inte speciellt stor, ca 144-145 skulle jag gissa på men eftersom hon både saknar muskler och massa så kommer hon att växa på alla ledder. Så jag tror att hon blir lagom. Vi får se nästa år, då det är dax för mätning helt enkelt. 
 
Nora har hunnit rida henne två gånger. Den ena i mörker och regn och den andra i storm, och det har inte bekommit henne. Däremot är hon väldigt grön även i ridningen och lite försiktig. Och vanliga brevlådor går bra men om de sitter fast på en liten vagn, ja då innehåller de definitivt sabeltandade tigrar! 
 
Det ska bli spännande att se hur hon utvecklas nu under vintern! 
 
Inte så biffig än..
 


Hej, jag heter Torkel..

.... Och jag har bockat av min matte i lervällingen och sedan rymt hemifrån och galopperat runt åkrar och ängar en kvart innan Nora och Smockis fångade in mig...

Nu muttrar elaka stormatte något om boxvila och dessutom har de spolat kallvatten på mina ben och satt på sån där äcklig kyllera. Fattar inte vad de är så nervösa för, jag både galopperade och bockade ju klockrent! Hysteriska människor, släpp ut mig istället så att jag kan visa upp alla mina akrobatiska kunskaper för resten av världen! Jag är less på att vila!!!