Hej mitt vinterland...

Imorse då vi vaknade var världens vit igen och det hade kommit mer snö (jaja, jag är bra på överdrifter) än å hela vintern. Blötsnö.. Var blöt innan jag ens kommit från bron!
 
Igår blev Ida offer för förkylningen och däckade så ponnyskruttarna fick vila, vilket inte inte var planerat. Men å andra sidan var det spöregn och rusk så det var ju inte direkt det bästa ridvädret. 
Smockis börjar bli så där dryg och lite bråkig, så han skulle verkligen behöva ridas, men eftersom jag ska bort ikväll så får det vänta tills imorgon. 

Killen med gulligast underläpp <3 
 
Ska hyra en led-ljusmaskin för att testa på Isack en vecka och se om det kan vara bra för hans muskler. Funkar den bra kan det bli en vettig investering så småningom, alltför att ponnyskruttarna ska hålla sig friska och må bra! Dessutom ska den vara bra att använda vid bihåleinflammation och sånt har vi ju en del av hos oss just nu.... 
 
Annars måste jag ta itu med mindre roliga saker och sånt tar alltid energi. Men med tanke på hur mycket energi det redan tagit så är det väl dax att få det ur världen kan jag tänka. 

Förvirrande kvalregler

Jag var helt övertygad om att man endast blev kvalad till MSVA genom två nollor i nationell MSVB (dvs samma som kval för SM). Men tydligen så har jag fel för om man läste TR står följande: 
 
2.3. Ekipage är kvalificerat till Msv A kategori för C och D eller lägre efter två (2) felfritt genomförda grundhoppningar i Msv B/ Msv B+5 centimeter för kategori C och D eller högre på lägst regional tävling.
 
Så alltså är Nora och Smoky kvalade till MSVA då de har en nolla i regional och en i nationell. Däremot måste hon ha en nolla till i nationell för att vara SM-kvalad. 
 
Men om det är så knasigt så kan ett ekipage alltså nolla två regionala MSVB, starta MSVA och nolla där och ändå inte vara SM-kvalad eftersom SM-kvalreglerna är följande:

Minst 2 felfria grundhoppningar i 1.20 m (MsvB) samt minst en inverkansridning med lägst 21 poäng. Inverkansridningen ska genomföras på en av SvRF:s godkända tävlingsplatser sanktionerade som SM-Kvalklass. Förtydligande: Inverkansritt med 21 poäng eller högre från SM eller inverkansridning ponny cup 2014 gäller som kval till SM. Resultatet ska ha uppnåtts på elit- eller nationell tävling i Sverige, på internationell tävling eller på av SVRF godkänd nationell tävling utomlands
 
Eller tänker jag fel... ? 

Helgens hos Rönnbäcks

Det här helgen har tydligt präglats av Mathias förkylning och söndagen av slaskväder. Man vet ju med förnuftet att slasket hjälper till att smälta isen, vilket är superbra, men det är ändå superäckligt med all blötsnö som lagt sig. Blä.
 
I lördags fick jag med min förkylda man och hämtade hö i Brännland. Själva höet såg bra ut men det är balat på ett annat sätt än vi är vana vid eftersom stråna är kortare. Inte så att det blir dammigt, men det faller isär vid hantering och balarna är större så igår fick vi justera lite i hörummet för att få det att funka. Och huvudsaken är just att kvaliten är bra och att vi har hö! 
 
Satt ute och njöt av solen med en ny bok och kaffe på eftermiddagen  och sedan åkte jag och tjejerna till Stöcke, medans maken fortsatte vila. 
Tjejerna rastade av ponnyerna och jobbade lite kontroll över bommar och tydligen var de lite lätt vilda men från min utkikspost genom köksfönstret såg det bara finfint ut! 
 
Igår fick vi som sagt justera lite i hörummet och sedan satte vi upp krubbor i stallet. Haft haft fasta krubbor förut men de blir så himla äckliga och svåra att göra rent. Har letat andra nya men inte hittat några bra, så nu har vi gjort en kontruktion av våra resekrubbor (har ett gäng pga felköp) som funkar hyfsat och där det går att ta ner dem för rengöring med lite trixande. Satte upp lite plaketter och tjejerna söndagsstädade stallet under tiden. 
 
Hade tänkt oss till Stöcke även igår men himmel så dåligt väder det var! Snöblandat regn och storm gjorde att vi inte ville och ut på Stöcke-slätten. 
Vår ridbana var hyfsad och halva riktigt bra och det är bara fantasin som sätter stopp så vi drog ut tre studs i ett hörn men på rak linje  och dessa fick bläskillarna hoppa från bägge håll och med olika långt avstånd. 
Nora hade lite svårt att lägga en mycket het Isack rätt några av gångerna och Torkel flög rakt upp i luften en gång. men, men, det känns som sundhetstecken att de vill framåt och älskar att hoppa! 
 
Väl inne fick alla ponnyer lite spabehandling. Isack fick massage och sedan bad med linimentschampo, Torkel tog Isack bort en ICA-kasse löst hår på, Polo fick massage och Smoky fick borttaget massa lös päls och lite massage och sedan stå utan täcke några timmar. Och självklart fick de avsluta veckan med lite slickburk under tiden ;) 
 
Smockis börjar vara lite halvtokig och mer sig själv igen och skulle behöva börja ridas idag. Fällningen har kommit i full gång nu iaf vilket är positivt, men han är fortfarande håröm under sadelläget vilket är lite knasigt. Kanske får ha padden under schabraket en tid för säkerhets skull.