Trimmat lite

Hjälpte Ida med Polo på ridbanan idag och vi jobbade dels med Idas sits, med galoppen i bägge varven och med Polos sidor. 

Ida har en svagare sida (konstaterat av sjukgymnast) som hon tränar för att starka upp. Men vi jobbar även med det i sadeln eftersom hon pga detta viker sig lite i midjan och sitter snett. 

Vi avslutade med en skrittur runt åkern som var så där härligt lugn och odramatisk. Härliga sommar! 


Grattis!

Idag får vi skicka ett stort grattis till Polos tidigare ägare Axelina och hennes storasyster som bägge två blivit uttagna till att representera Sverige i EM! Axelina ingår i Sveriges ponnytrupp till EM i Malmö och Antonia representerar Sverige i EM för unga ryttare i Wien.  Två superduktiga och målinriktade tjejer! Jag har länkat till deras blogg tidigare, men för er som missat är adressen: aph.blogg.se 

Här hemma så har det idag varit hoppträning med fokus på styrka och kontroll och när Smockis är bäst på markarbete, ja då är det knasigt 😂.
Men han var riktigt fin och lugn och framförallt så hade han inte huvudet nånstans bland stjärnorna och ryttarinnan red också lugnt och bra. 
Polo var lite väl på hugget men då Ida var lugn med en låg hand var han också bättre. Men han gillar verkligen att hoppa! 
Ida måste hela tiden variera att rida på hack och bett för att han dels inte ska få småsår i mungiporna och dels ska hålla sig "på mattan". Och idag var det hack eftersom Smockis just nu testar Polos bett. Men funkar det så lovar jag att Smockis ska få ett alldeles eget!