0

Dumma benskydd

Igår kväll var vi på hoppträning. Kanske låter märkligt med hoppträning dagen före tävling men det var en superbra tanke! För tävlingen idag börjar inte förrän 15, det är bara en endags och träningen låg med fokus på positiv känsla! 

Ida och Torkel hade sin bästa träning på länge och hoppade med stora fina språng och bra driv! Aldrig i botten och Torkel skötte sig finfint och Ida med! 

Smoky var bindgalen till en början, spänd och drog en repa efter varje hinder tills jag tog av baksskydden.
De störde honom helt enkelt. Så han fick hoppa utan och i slutet hade han börjat slappna av riktigt bra och slutat tjafsa. 
Men däremot ser man tydligt att han blir mer spänd om hindren är låga, först när han fick hoppa en oxer på 120 hoppade han riktigt bra. 

Så vi får se om vi måste göra ett klassbyte till MSVB ändå idag, han går helt enkelt bättre då, även om jag tycker att han borde få en enkel klass i kroppen på årets första tävling, speciellt som jag inte tycker att han är riktigt "klar" efter vintervilan.

Nu ska vi upp och försöka hinna lite före tävlingen börjar. Nora måste få nya boots och vi måste köpa kylpåsar om Ida behöver för sitt onda ben idag. Inte så smart att lägga sig under hästen samma vecka som årets första tävling 😉
4

Det funkade :)

Tum-hållningen funkade och inom kort kan vi presentera Idas nya ponny här på bloggen! 

 
Som ni ser kommer hon hedanefter att få lägga sin veckopeng på skimmelschampo ;) Men det kan det vara värt!
 
0

Idag

Idag är en sådan där viktig hålla-tummarna-dag", så det vore toppen om ni alla kunde hjälpa oss med det så hoppas vi att det funkar! 
Själv har jag redan bitit ner alla naglar och är som ett stressat nervöst vrak, men det känns mer som ett normalläge just nu! 
 
Annars är det finväder idag, nollgradigt och regn och nu är snart allt isbana igen. 
Men våran ridbana funkar uppenbarligen inte oavsett snö just nu och Ida och Torkel hade gått omkull i ett hörn, och det bara i trav. Så den lär bara gå att skritta på hela vintern, ligger nog för mycket is under snön så det blir verkligen inget grepp. 
Som tur var gick det ändå ganska bra, Ida har ont i vaden men Torkel hade tydligen inte visat några krämpr igår iaf. Får väl se idag då de ska in och rida ordentligt på Hippo i eftermiddag med Torkel och Isack. 
 
Har iaf friserat två av killarna inför helgen genom att raka av dem lurvpälsen. Den var tjockare än vad det först såg ut så nu hoppas jag att det blir lite skönare för dem. 
Torkel får glatt vara lurvig eftersom han inte gillar klippmaskinen och jag vill helst slippa ge honom lugnande för att raka. Tänker mig att han istället ska få välja sig vid den på håll och sedan nära och sedan tar vi och provar att muta igen. Vi får väl se hur det går....