Årets sista dag

Årets sista dag har spenderats genom att försöka laga trasigt elaggregat, tejpa tröskel på lastbilen, åka till Stöcke, fånga in bortsprungen hund på vägen, jaga ägare till hunden, åka med Sussi runt Stöcke för att hitta ägare, fika i Stöcke, åka till Hippo med Lillan och Torkel, se Lillan duktigt hoppa hinder i galopp, fixa mat och efterrätt, äta raclette med familjen, natta djuren, spela Bingolotto med barnen som aldrig gjort detta förut, ta årets nyårsselfie och nu vila i soffan 😊! En bra dag helt enkelt!!


Upplägget just nu

Just nu åker lastbilen skytteltrafik till och från Hippo. Vi åker on varje dag och alternerar ponnyerna så för det mesta blir det varannan dag som de rids där men med lite större fokus på Smoky och Polo eftersom de ska träna i helgen. 

Polo ska gå Micke-träningen på söndag och Smoky ska både hoppa för Micke och för Sussi på lördag.

Lördagen blir kul, för då är det mini-clinic med tre stycken avsuttna föreläsningar om utrustning, kost och avstånd! Riktigt roligt initiativ från Stöcke PF! 

Annars ser alla fyra ponnyer superfina ut just nu (törs nästan inte säga det högt..). Torkel var lite knackig för några veckor sedan efter sin skentur på åkern men efter att ha konsulterat veterinär så valde vi att köra på och nu ser han helt perfekt ut! 

Lillan har acklimatiserat sig riktigt bra. Hon har testat lite fyr men man får inte glömma att hon är ett sto och testa måste de ju få 😉. Gårdagens pass var helt klockrent trots många hästar som red nära och hon skötte sig super! 

Smoky har ju gått sparsamt men utan hel vila. Han mår inte bra av att vila helt men har fått några lugnare veckor tidigare i november där han bara reds några gånger i veckan. Men han ser fin ut och jobbar på bra. Har höjt proteinet i fodret och ska höja det mer i årsskiftet så får vi se om vårens fällning blir lättare för honom.

Polo rids för fullt enligt rekommendation från Per och får börja hoppa nu. Han är mer vild än tam men sådan vill vi ha honom ❤️! Ida längtar till helgen eftersom hon inte hoppat ett språng sedan Sundsvall! 

Nu måste jag kliva upp från stolen. Dax att köra in skimmelpojkarna till Hippo för dagens pass! 

Min önskelista

Vet ni vad jag önskar mig?! Jo, lite mer fritid, några fler pengar på kontot, ett stort stall och oändligt mycket mark. Då skulle ingen ponny någonsin behöva flytta från oss och dessutom skulle jag kunna göra verklighet av min dröm av att ha uppfödning på fantastiska fina ponnysar. Och kanske, kanske skulle det bli lite fina storhäst-föl också ❤️! 
Åh vad jag skulle vilja ha det så och det var precis det jag önskade då jag såg ett stjärnfall på väg från stallet ikväll. Och visst får man allt man önskar då man får ser en fallande stjärna?