Ny vecka

Måndag morgon och ny vecka igen. Känns som att veckorna bara springer fram! Snart är september slut och årets mörka period börjar på allvar. Ser inte fram emot vintertid och mörkt redan kl 14. Så knepigt att hä ponnyer och inte ha tillgång till ridhus dagligen. Sommartid älskar jag våra ridmöjligheter men vintertid är det inte allt för kul. Och inte har vi utökat ridbanan än heller. 
 
I helgen har vi varit en hel del och sett på storhästhoppningarna och  tjejerna är galet sugna på storhäst. Jag också, men jag tycker ändå att det kan få vänta ett par, tre år till ändå och att vi förhoppningsvis kan ha både och sista året för att få en bra övergång. 
 
Veckoplaneringen då? Jo, idag kommer en tjej ut som ska provrida för att bli medryttare på Isack. Hoppas att det blir bra, för vi behöver verkligen ha två stycken för  att avlasta tjejerna lite så att skolan också hinns med. 
På torsdag ska Mathias ner till Timrå med Brunis för en rutinkoll. Känns som att han varit ojämn sedan han kom, det ska inte varva mellan uteslutningar och vinster, så vi vill helt enkelt dubbelkolla att det inte är något fysiska fel. Man vet ju aldrig. 
 
I helgen åker vi med Isack och Torkel till Sundsvall och hoppar. Blir LC-LB för Torkel och LB-LA för Isack. Tanken är att Torkel ska fortsätta hoppa LC-LB tills han blir starkare och tills dess att nollorna sitter mer säkert i LB än vad det gör nu, även om han verkligen utvecklats sista månaden! Duktig liten Torkel!
Isack såg superfin ut i går på KM:et. Jag var lite orolig efter sista LA:n i Vännäs då han fick två stopp, men det var mest troiligt en tillfällighet. Hade han inte gått så bra igår så hade han nog fått följa med till Timrå för säkerhets skull! För Per är otroligt duktig och jag hoppas att vi kommer att ha möjlighget att åka ner med alla för en check up då tävlingssäsången är slut. 
 
Nej, nu är det dax att sätta snurr på den här dagen, kliva upp och åka och jobba lite!


Årets KM

Man glömmer mellan varven hur himla kul vårt KM är! Alla hejjar på alla, alla hjälps åt och allt kan verkligen hända under rundorna eftersom alla ger allt då det är den mest prestigefyllda tävlingen för året! Ni som missade detta missade verkligen årets höjdpunkt! 

Nora hoppade LC - LB med LB som km-klass (man väljer den klassen där man hoppar just nu). I LC var han spänd och övertaggad men gick runt nolla om än lite ryckigt. 
I LB satsade Nora och red verkligen på, ingen halvhalt där inte utan full fart! Tyvärr så tappade Nora stigbygeln, tappade rytmen lite och rev ett. Men de slutade 8 av 15 vilket ändå var helt ok då det var långt ifrån sist ;) 

Ida och Torkel hoppade samma klasser men eftersom Torkel inte är så stark än så hade de LC som km-klass. 
Och det gick superbra, en finfin och snabb runda gav vinst (deras första!!) i klassen och 3a i KM:et! 
I LB kom de lite fel i en sväng och petade ett men ändå väldigt bra! 


Starstruck

Hela Umeå är just nu starstruck då hoppstjärnorna invaderat staden för att hoppa Wolksvagen Grand Prix.
Vi var där och kollade på två klasser igår och wow vilka hästar!  Och vilka duktiga ryttare och vilket trevligt arrangemang! 
Hoppas hinna dit idag och se finalen, vi har ju vårt egna fantastiska arrangemang först. Årets KM..