0

En bra helg!

Arbetstidsförkortning idag gjorde helgen till långhelg! Gillas! 
På väg till stan med galna familjen, sedan blir det besök på alla gravar (vackraste kvällen!) och sedan middag hos min mamma! En bra dag! 

Medryttar-Ida rider Torkel idag och de andra ponnyskruttarna har vilodag idag. Men resten av helgen blir det fult upp för Torkel och Smoky för imorgon är det Emily-träning och på söndag hoppning för Micke! 

Alltså inte bara en bra dag, utan en bra helg! 
0

Dessa ungar

Medans mamman jobbar är ledighetskommiten på Hippo och rider. 
Fick just den här bilden på mms av Mathias. Gulliga, knasiga ungar ❤️! 

1

Ponnypojkarnas sadlar

Vi går vidare i killarnas utrustningsgarderob (som man inte ens vågar tänka på vad den kostar!) och idag har vi kommit till sadlarna!
 
Ni som följt bloggen ett tag vet att vi tidigare haft stora problem med sadlar och tillpassning och att vi t.o.m fått en hel tävlingssäsång förstörd pga en felaktigt levererad sadel! Alla våra ponnypluttar har dessutom ganska dyrbar smak så det är aldrig billigt då vi är på sadeljakt.
 
Problemen med felaktigt utprovade sadlar har däremot försvunnit sedan vi började anlita Andrea Waller
( http://www.sadelcentrum.net/). Andrea är helt fantastiskt duktig på både sadlar och hästar, har en stor dos av sunt förnuft och pristänk och ger alltid maximal service! Superbra helt enkelt! De sadlarna hon provat ut åt oss har verkligen legat bra och även passat tjejerna mycket bra!
 
ISACK:
Till Isack fick vi först en felaktigt utprovad och rent kriminellt snordyr sadel utprovad till.Den ledde till att han fick ont i ryggen och stod konvalecent ett par månader. Efter det så köpte vi en exakt likadan sadel som han haft hos tidigare ägare och som bevisligen funkade. 
Så idag har han en Presige Meredith, en brun kalvskinnssadel i stl 17 / 35. Till detta har han en hoppgjord i stl 105 från Hööks, stigläder från Free Jump och Nora rider i svarta Free Jump. 
Eftersom Isack är lite känslig (eller om det är matte som är lite hysterisk...) så vill jag gärna att han ska ha en padd vid hoppning, men eftersom sadeln ligger bra vill jag inte bygga upp den så att den blir trång, så han har helt enkelt en tunn gelepadd från Hööks. Hade gärna sett att han hade en ordentligt tryckavlastande padd, men då måste vi mest troligt värma om sadeln. 
 
 
Smoky: 
 
Då Smoky kom till oss var han tunn och helt utan muskler och egentligen var det inte läge att köpa honom någon egen sadel. 
Men problemet var att den enda av våra sadlar som låg hyfsat på honom var Regitzes och det var helt enkelt ohållbart att tjejerna skulle dela på en sadel mellan varandra.
Så vi köpte helt enkelt en exakt likadan, en Prestige Versaille 17/36, en svart.
 
Problemet var att det gick ett halvår, sedan hade han helt vuxit ur sadeln, vilket han också visade ganska tydligt i ridningen. Den enda sadeln han kunde ha av våra var Isacks Meredith och den rids han med än idag, även om den ligger långt ifrån bra.
Smoky har varit hos Andrea och hon har provat ut en Equipe Linnea, +1  (eller +2 i bommen om vi vill ha padd under)i bommen och 16 eller 16,5". Problemet är bara att vi inte har haft de pengarna över just nu, så han rids fortfarande med Isacks sadel, men med fårskinnspadd under. Och han har en Eric le tixerant-sadelgjord med hopplatta, brun stl 115 cm, som funkar super och som gjort att han fått ännu bättre språngkurva! 
 
Att Smoky ska få en egen sadel är solklart, det är inte direkt optimalt att dela, speciellt inte som de hoppar samma klasser!
 
Torkel:

När Torkel kom så var han ju också otroligt spinkig och muskel-lös så vi tog den sadeln vi hade hemma såom låg bäst, vilket var Smokys gamla Prestige Versaille. Efter 3 månaders gödning och muskelbyggande fick han följa med till Nadrea och prova ut en sadel, och fantastiskt nog så låg två sadlar riktigt bra på honom, varav den ena var Dottans gamla Pessoa Gen X-elite (17" ) . Den enda vi gjorde var att byta till ett vidare koppjärn (W) ! Perfekt! 
Inte heller han har någon padd idags läget. Tänkte att Andrea skulle få kolla av sadeln till våren eftersom han musklat på så mycket och då samtidigt ev byta koppjärn så att vi får in en padd  under sadeln. 
Även han har en hoppgjord från Hööks (Regitzes gamla eftersom Ida föredrar den framför den nya!), stigläder från Free-Jump och Ida har svart/blåa stigbyglar från Free-Jump.