0

Hoppeli-hoppat

Ikväll råkade några Stöcke-ekipage var ai ridhuset samtidigt, som dessutom råkade vara tomt, så då blev det hoppträning! 
Superkul och som alltså svårt och nyttigt! För som sagt, är det enkelt och bara går bra så ger det ju inte ett smack. 
Ponnyskruttarna var pigga och glada och Isack skötte sig finfint! Torkel var nästan bara bra men han behöver verkligen mer styrka! 
Tack Sussi för en bra träning! 

Nora avslutade kvällen med att rida älgkalven Smoky som också han var pigg! 

Fyra veckor kvar till årets första tävling! Jippi! 
0

Veklingar

Efter att ha insett att det är -20 ute och bara blir kallare och lastbilen knotade lite, så blir det inget Hippo idag. Vi stannar hemma och bygger istället! 

Ponnypojkarna fick gå in då vi kom hem och även om det var nån minusgrad i stallet så hade inte vattenkopparna frusit, vilket vi tackar för! Vi har ju ingen uppvärmning i stallet men väl isolerat och då hästarna är inne värmer de upp. 

Pojkarna tyckte det var skönt att komma in och tugga hö. Isack såg ut att frysa mest och hade bråttom in. 

Vi har just nu 300-400 gr stalltäcken på dem och 400-500 gr utetäcken då de är ute. Nu fick de behålla utetäckena på en stund tills de värmt upp stallet igen. 

Apropå täcken så köpte jag ett 200 gr stalltäcke av Mari häromdagen och idag då vi kom hem låg det på bron! Det kallar jag service. Och som alla täcken jag köpt av Mari var även detta i superskick! Toppen! 


3

Svinkallt!

Råkade just kolla på utomhustermometern, som visade -17,3.. Jag tror bestämt att jag undviker utomhusaktiviteter idag!
 
Annars är alla lika lata som vanligt här idag. Mathias ligger i sängen och tittar på Tintin och tjejerna ska gå på bio. Vi ska även åka och köpa hyllplan till Idas rum för att bygga en klädförvaring i det som ska bli hennes garderob. Det är i den delen som de förut hade sängarna i, samma ställe som det brann i fjol. 
Problemet är att det är snedtak där, så vi måste bygga en typ av förvaring själva och alltså köpa hyllplan för det. Hur det ska sluta och bli vågar jag inte ens fundera på!
 
När tjejerna kommer hem ska vi åka på Hippo och rida där, för utomhus är det inte tal om. Perfekt att åka in så mycket som nmöjligt nu när vi alla är lediga och har möjligt. Blir en bra uppladdning efter att ponnyerna haft en lugnare period. För tävlingssäsången närmar sig, fortare än vi tror!
 
Annars lusläser vi ponnyannonser även idag, för det kan ju finnas någon man missat... Eller jag skulle inte tro det eftersom jag kan alla annonser både i Sverige och England utantill vid det här laget. Men skam den som ger sig! Och vi tar mer än gärna emot tips från allmänheten!
 
Får ofta frågan varför vi inte köper storhäst istället och svaret är helt enkelt att vi är långt ifrån klara på ponny och speciellt Ida har inte hunnit uppnå hälften av sina mål. Hon har helt enkelt haft en hel del otur med sina ponnyer, en otur som vi nu hoppas ska ha vänt! Så håll tummarna för 2015!