Duktig ponny

Sånna här miner får göra då man varit världens duktigaste och stått blixtstilla då man blir premiärrakad!! Duktig pooooonie!!Sadel tillsalu

Nu säljer vi vår supersköna sadel, en svart Lippo Fazzino 16,5.
Lippo Fazzino är en Franskinspirerad close contact hoppsadel med extra framskurna kåpor och mellandjupt säte. Bra och stadig balans. Påminner mycket om Pessoas hoppsadel Legacy (samma tillverkare). Breda ullstoppade AMS-bossor som är extra mjuka och ligger an perfekt på hästens rygg. Utrustad med Xchange koppjärn ( samma som Pessoa & ANKY sadlarna ) kan ändras i fem bomvidder. Passar raka ryggar.
Endast 2 år gammal, sista halvåret inte använd pga skadad häst.
Priside 8000:- diskuterbart vid snabb affär. Nypris 13800:-.
 

Markarbete

Efter vi kom hem från Vännäs igår hjälpte jag tjejerna att rida lite markarbete på D-ponnyerna. Vi började med att flytta för skänkeln samt att ha helt raka ponnyer efter. Ida och Dotty hade inget större problem med det med det gick sådär för Nora och Smoky och vi var inte riktigt överens jag och Nora... Tror bestämt att vi har samma humör hon och jag. Dessutom red tjejerna i täckbyxor för första gången och vi vet ju alla hur kul det är. En av de största nackdelen med vintern, att man blir så himla bylsig och klumpig i alla kläder! För man kan ju klä sig för att inte frysa med det är himla svårt att rida med alla dessa kläder!
 
Smoky kändes begränsad i sitt inner framben hela tiden, oavsett varv, och han var lite tjurig och tog inte skänkeln och varvade mellan att maska och att springa ifrån. Och när de började hoppa studs så smet han förbi en gång och då kände jag att något inte riktigt var som det skulle. Så vi testade att plocka bort padden på sadeln och fick en helt annan ponny. Han är ju ruskigt känslig för sådant och jag köpte en stl vidare på sadeln än vad han egentligen behövde, för att kunna ha padd tills han breddat sig över manken. Och det verkar han ha gjort nu så då får vi plocka bort padden. Kollade sadeln efter och den ligger perfekt utan så med måste den ha skapat tryck.
Efter vi tagit bort den så var han sig själv igen, begränsningen på innerfram var borta (förstod att det var nåt sånt eftersom det hela tiden var inner oavsett varv). Han har dessutom blivit riktigt duktig på att hoppa små studs och på att korta sig för att komma in rätt! Duktig liten ponny!
Däremot går han och ruskar på huvudet som att något stör över nacken eller öronen. Känns som att hans hemmaträns är för litet för honom. Och eftersom han är så himla känslig för allt så önskar han sig ett nytt anatomiskt träns i julklapp säger Nora ;) 
 
Ida och Dotty hade väl inte heller några större problem, men Ida la henne på volt över studsen hela tiden (det är trångt hos oss) och då kom de inte riktigt rätt in. Så på slutet tog jag bort en så att hon fick testa att rida helt rakt över och nästan titta åt fel håll för att komma rätt.  Men ponnyn skötte sig jättebra, ska bli superkul att se vad Micke säger på träningen på fredag!
 
Ikväll skulle jag verkligen behöva hinna raka Smoky eftersom morgondagens träning är i ridhus. Känns bara som ett riskprojekt eftersom vi aldrig tidigare rakat honom!
 
Idag ska Ida skritta ut Regitze. Så himla kul för dem bägge! Men även om Regitze nu vilat 6 veckor i "onödan" och jag lagt massa pengar på ultraljud i "onödan" så var det värt allt! Tänk om det hade varit en början till något och vi hade ridit på som vanligt? Och även om det inte hade varit något så hade jag hela tiden funderat och oroat mig över det. Nu har jag fullkomlig sinnesro och Regitze har fått sin vintervila!
Men nu behöver Dotty få en egen sadel! Jag har inga som helst uppslag om vad hon ska ha. Ska lägga på alla de vi har hemma igen för att se om någon passar bättre nu eftersom hon var lite tunn över manken efter resan. För jag vill verkligen inte behöva gå på sadelprovning :(