0

SM-kval

Nu har det äntligen tänkts till ang reglerna för SM kval. När vi var nere i höstas var det ca 15 startande D-ponnyer, helt vansinnigt. Så nu har de släppt på det en smula! Bra gjort!
Nya reglerna är:
 
För start i SM krävs
Kat B - Minst 2 felfria grundhoppningar i 1.00m (MsvB).
Kat C - Minst 1 felfri grundhoppning i 1.10 (MsvB) och en felfri grundhoppning i 1.20 (MsvA). 
Kat D - Minst 1 felfri grundhoppning i 1.20 (MsvB) och en felfri grundhoppning i 1.30 (MsvA)
Med grundhoppning menas grundomgången i bedömning A:1a, A:1b eller A:2 alternativt båda faserna vid hoppning i två faser. Även bedömning A:0 och A räknas som grundhoppning.
Kval ska uppnås på lägst nationell nivå, alternativt internationella resultat, dock ej på nationell tävling utomlands, under de senaste 24 månaderna.

 
0

Snöstorm

Idag var det INTE bra väder ute! 0 gradigt och något mellanting mellan regn och snö och dessutom tokblåste det. Insåg väl kanske inte riktigt hur dåligt väder det var förrän jag gick ut på min lunchpromenad. Jag var ganska ensam ute..
Tanken var att rida i Stöcke idag och testa andra nosgrimmor på Isack, men nääää vi höll oss hemma. Nora konstaterade även i sin blogg att hennes hästar minsann är gjorda av socker så det blev dels tidig ingång och dessutom ingen ridning. Lika bra att låta bli sånna här dagar, ingen blir glad av detta väder. Bara att köra bil hem var äventyrligt nog.
Jag hade en riktigt stress och skitdag idag så nu ligger jag i soffan med ett glas rött och ser på mästerkockarna. Har trevligt och lurvigt sällskap så helt själv är jag inte fastän tjejerna är i sina rum och Marhias jobbar.

0

Shopping

Fyllde just hela bilen med grejor. Men allt behövdes! Fick dessutom vara ett våp eftersom jag inte kunde lyfta betfor-säcken... Men den väger ju 40kg och omöjlig att får grepp om. Speciellt med mina våp-naglar ;) Frågan är bara hur sjutton jag ska få ur den ur bilen? Lyftkran någon?