3

Dagens aktivitet

Innan jul så kunde jag inte längre blunda för att jag är rejält överviktig, och inte bara lite "klädsamt fyllig". Kilona har smugit sig på under de senaste 10 åren men har tagit extra fart de sista 3 åren. 
Tidigare har jag vid några tillfällen försökt mig på fuskmetoder, dvs sånna som ger snabb viktnedgång typ GI. Och visst, jag har snabbt gått ner 5 kilo, men eftersom jag inte gillar att ge avkall på god mat och gott vin, så har jag lika snabbt gått upp igen, men då 10 kg...
Och som en god vän sa, det finns inga genvägar!
Så här runt jul så började jag prommenera på lunchen,först kanske bara 2-3 dagar i veckan, men snabbt blev det en vana och nu går jag 30-45 minuter i stort sett varje lunch. Till hjälp har jag appen Run Keeper för att se hur långt jag gått och hur mycket jag förbränt, och appen Shape Up där jag lägger in träning + vad jag äter på en dag. För att gå ner 1 kg i veckan så ska mitt kaloriintag ligga på drygt 1200 kalorier, vilket inte är det enklaste att hålla. Dessutom har jag ämnesomsättning som är lägre än de i min ålder vanligtvis har, så min viktnedgång har varit knappt 0,5 kg i veckan. Men det tycker jag ändå är helt ok! Huvudsaken är ju att det går åt rätt håll! Målet är -13 kg och jag står just nu på -6 kg! Så nästan halvvägs! 
 
Jag har alltid tidigare varit massiv motståndare till att träna på gym. Skrev faktiskt upp mig på gymkort för 2 år sedan, men hämtade aldrig ut det. Var bara in på det gymmet och kände bara NÄÄÄÄÄÄÄÄ. Massa supertränade snygga 25-åringar som tränade där, och jag kunde absolut inte identifiera mig med dem eller instruktörerna.
Men i julas så fick vi tjejer på jobbet en heldag på IKSU Spa och då föreslog en av tjejerna att vi skulle gå på ett pass, eftersom att det ingick. Usch och fy tänkte jag och stretade imot i det längsta. Men iväg kom vi, jag överlevde och tyckte dessutom att det var kul! De som deltog i passet var långt ifrån alla vältränade, instruktören var i 45 års åldern och lite klädsamt rund och hon var jätteinspirerande. Miljön där är otroligt härlig och lugn.
Så nu har jag löst (och hämtat ut) mitt nya IKSU-kort och idag har jag tränat igen! Helt frivilligt och helt själv! Det trodde jag aldrig! Jag har dessutom fått Mathias att lösa kort på samma ställe, så förhoppningsvis kommer även han igång. 
1

Missbruk

Vi har tre stora hyllor proppade med hästtäcken (vi har ett helt täckes förråd) och ändå tycker jag aldrig vi har nog med täcken. 
Helst vill jag ha alla tjocklekar och minst 2 var till varje häst för att kunna byta om de är blöta. Och självklart ska alla utetäcken (och helst stalltäcken) ha avtagbar hals. Och alla ska ha två fleecetäcken med hals och varsitt ylletäcke. Förstår ni hur många täcken det skulle kunna bli om jag fick bestämma och hade obegränsat med slantar?
 • 4 stycken fleecetäcken med hals
 • 4 stycken fleecetäcken utan hals
 • 4 stycken svettäcken
 • 4 stycken 150 gr stalltäcken 
 • 4 stycken 300 gr stalltäcken
 • 8 stycken ofodrade regntäcken
 • 8 stycken 100 gr regntäcken
 • 8 stycken 200 gr övergångstäcken
 • 8 stycken tjocka vintertäcken (300-500 gr)
Till det skulle alla tävlingstäcken tillkomma, dvs:
 • 4 stycken fleecetäcken med hals
 • 4 stycken snygga fleecetäcken
 • 4 stycken ylletäcken
 • 4 stycken snygga stalltäcken
Om jag la ihop detta så skulle vi få 68 täcken till 4 hästar...Mathias, kan vi bygga ut täckesförrådet lite?
 
Mitt favoritmärke är ju Horseware och även om Mathias tycker att vi redan nu har täcken så det räcker, så måste vi köpa nya regntäcken nu inför våren. Helst vill jag ju som sagt ha både 100 gr och 0 gr, men man kanske måste hejda sig ibland? Tror att det blir ofodrade även den här gången. Daphne får behålla sitt gamla, vi har ett 130 cm som funkar ok och som Maggie använder, så minimum är 2 nya. Mest troligt blir det Amigo och jag vill ha 1200D eftersom jag vill att de ska hålla. Trist nog så finns det bara blåa eller bruna. Jag ville ju ha nån snygg färg ju! Dessutom tror jag att Isack helst vill ha ett sånt här:


Då kan vi ju köpa liners till det sedan och då behöver han ju bara ett täcke! Det tjänar vi ju på, eller hur?
Regitze har redan ett Rambo, men det är 100 gr. Hon kan nog behöva ett helt ofodrat till sommaren också. Och ett 100 gr liner till det hon har så funkar det som övergångstäcke! Tänk så bra det kan bli :) 
Hej, jag heter Emelie och jag är missbrukare. Av hästtäcken... 
0

Finaste ponnysarna i helgen

 
 
Duktiga Victoria Wirth som tagit bilderna!
Tyvärr så fotade hon bara lördag, så Nora kom inte med på bild den här gången.