0

Fredagsträning

Det var en intressant och svår träning ikväll. Djupt och tungt underlag och en övning som krävde total tankeverksamhet och ridning varje sekund. Svårt!
Ida hade ingen vidare preminärträning med Isack, men det låg inte i ponnyn, utan mer i pilotens nerver tror jag bestämt. Sen var det en lite väl avancerad övning att hoppa in sig på ny ponny med. Men, men bara att träna, tror att vi ska hoppa lite själva nåndag.
För Nora och torped-Daphne gick det däremot lysande och de briljerade varje sekund. Övningen passade dem perfekt!
På väg hem i vinterstormen var det däremot nåt som inte stod rätt till, vi stannade och mycket riktigt. Ett däck på lastbilen var på väg loss! Bara att stanna och vänta en halvtimma på att Ove skulle komma med fälgkors. Man ska efterdra bultarna Mathias....
Nu sover ponnysarna gott i stallet med massa täcken på! Tjejerna har också gott i säng. Vårt plan imorgon är en timma försenat. Jippi.... Men iväg kommer vi! Härligt!

0

Mål

Det är en galet tråkig period just nu, hårt och kallt och långt till tävlingarna börjar. Som barn är det äånnu svårarare än för en vuxen att ha långsiktiga mål och sträva för dem. Så igår hade vi mål-samtal med tjejerna före middagen, för att motivera och få dem att tänka träningsmässigt redan nu. Det blev ett ganska intressant samtal där tjejerna från början inte riktigt var med och sen i slutet var superpeppade och skrev ner listor på sina mål och satte upp! Toppen tjejer!
NM-finalen i somras, årets höjdpunkt och något man kan se tillbaka på med ett leende då vintern känns trist!

För även om det är 3 månader till första tävling, så kan man inte vila sig i form. Vårt årsupplägg är ju egentligen så att grundträningen och grundfysiken skapas under vintern, för att sedan underhållas under tävlingsåret. 
Sen behöver självklart hästarna få viloperioder, och för oss här i norr så passar det bäst att ha dem koncentrerade till vintern. Så just nu har Maggie och Regitze vilat helt i 2-3 veckor och innan det hade de en lugnare period med nedtrappning. Tanken är att de ska börja skrittas igång nästa vecka för att sedan lägga fokus på uppbyggnad. Ingen av dem ska hoppa något nu innan jul, utan den delen drar vi igång först då de är i full kondition igen.
Daphne fick ju sin vila lite tidigare i höst och är i full gång. Även Isack rids för fullt nu då han acklimatiserat sig väl och ska även få följa med på sin första hoppträning hos oss ikväll. Han får nog en kortare vila sedan efter jul i samband med vaccinationen. 
0

Livsfarligt!

Facebook fylls just nu med bilder från olika montrar på Stockholm Horse Show, och det ser ju fullständigt livsfarligt ut! Hur jag ska komma därifrån utan att ha ruinerat oss totalt, är för mig en gåta! Tänker inte ens försöka mig på att skriva nån slags "önskelista" på saker vi ska köpa. Risken finns att Mathias då beslutar sig för att lämna plånböckerna hemma...