Nähä

Tillbaka på ruta noll i transportjakten, självklart var det uppvägt till 1990 kg. Suck. Bara att leta vidare, i helgen får vi lov att hyra.

Dressyrträning torsdag

Blev en smula stressigt igår eftersom Mathias glömde bort att hämta mig... Men vi hann iaf och tjejerna hade skrittat fram då Jennifer kom.
Bea var ute på ridbanan samtidigt med en tjej som skrittade henne. Gick väl sådär men vad kan man förvänta sig av en ponny som stått helt i 4 månader?
Maggie var på sitt allra finaste solskenshumör *host, host* och det blev inte bättre av att en western-häst reds samtidigt. Jag har full respekt för att all ridning sker på olika vis och att man gillar olika och alla är säkert inte lika, men alla western-ryttare jag träffat på är urdåliga på att visa hänsyn och rider som om alla rider som dem.
Sen kan man ju tycka att man kanske ska hålal sig lite ur vägen då det är lektion, jsut för att inte störa.
Den här red supernära Maggie gång på gång och även då Maggie kickade efter den första gången så fattade ryttaren inte att hon kanske skulle hålla avstånd vilket skapade en ytterst okoncentrerad ponny och en frustrerad ryttare. Men som jag sa till Nora, det här kan hända på en framridning också så det är bara att kämpa på.
Men Jennifer sa att bägge två ridit mycket bättre och hästarna var stadigare! Kul med framsteg!

Hoppningen i måndags

Känns som att den här veckan bara runnit iväg utan att jag har hunnit hänga med. Ute är det kallt och idag lyser inte ens solen. Men sålänge det inte regnar är det ganska ok. Och ikväll kommer Turkiet.gänget hem, jippi!! Ordningen återställd!
Mathias har fått nys om en transport i Sundsvall, samma firma som vi köpte vårt Umesläp av. Hoppas nu bara att infon stämmer och att vi i sådant fall kan få den snabbt. Men vi får väl se. Kändes nästan lite för bra och det är ju aldrig bra...

Har ju inte skrivit nåt om att vi var o hoppade c-ponnyerna i måndags. Vi hann inte i söndags så det blev i måndags. Satte upp samma linje som för B-ponnyerna,


Först hoppade de fram och sedan kombinationen (2 galoppsprång) lågt. Höjde sedan först till Nora till 1 m och hon fick köra hela linjen och sedan på slutet hoppade hon på 1,05 ungefär i kombinationen med ett galoppsprång mellan. Två stopp sammanlagt på 15-20 språng. Ena var första gången hon skulle komma på en stopp-grind och Nora inte hade någon galopp och sedan första gången på strömsholsgrinden då hon kom ur balans efter kombinationen. Men i övrigt var sprången hur bra som helst! Hon har lättare att få tillbaka Maggie på pelham så nu handlar det mest bara om att Nora ska rama in henne i anridningen och sedan snabbt tillbaka i sadeln efter språnget.


Ida hoppade lägre men fick ändå känna på en kombination på 1 meter och det var absolut inga problem! Där handlar det mer om att Ida ska lära sig att reglera farten, att det inte ska gå för fort och Regitze bli för lång. Vill gärna att hon ska kunna hoppa på vanligt tredelat, men går inte det så är det bättre att betta om nu från början.
Fick inga bilder på dem annat än på framhoppningen tyvärr