0

Förra helgen

Några bilder från förra helgen, då det var SOL!!

Hela familjen på promenad i finvädret!
0

Stressig vecka

Vet inte riktigt hur det gått till men den här veckan har jag inte kommit in från stallet före 19.30 nån kväll och då gått direkt ut då jag kommit hem vid 17. Vi har kanske varit en smula ineffektiva, vad vet jag. Igår berodde det hela också på att vi hade en familj som tittade på valp hos oss och då gick Mathias ut med tjejerna och följde med dem ner på vägen och travade där 20  min. Sen var tanken att de skulle  rida på gården men det blev mest bara katastrof av alltihop av nån anledning. Vi behöver verkligen vår ridbana klar nu så att tjejerna kan rida själv och vi göra stallet under tiden så att läxor och annat också hinns med!!! Men inte ens underlagsmassan har kommit än, så att tro att den blir klar innan vintern är ju önsketänkande. Men om underlagsmassan kommer så kan vi sätta upp staket och använda den då snön kommer även om sanden saknas.

Dessutom är allt mörkt, regnigt och slabbigt och gårdsplanen ser nu ut som en ring för gyttjebrottning istället. Inte så kul. Men det sägs ju att gyttjebad är nyttigt för hyn...

Ikväll är det som tur var Jennifer som får ta sig an barnen och deras träning. Hoppas att Nora orkar hela lektionen för det behövs verkligen en genomridning!

Med facit i hand kanske man skulle ha gett hästarna några veckors vila nu, men min plan var att vänta med det tills det ev blir stenhårt och ishalka ute. Vi försöker också att skjuta på skoningen till max så att vi kan brodda nästa gång Sören kommer.

Bea jobbar jag på lina varje kväll eftersom att ridmöjligheterna är begränsade. I helgen ska Nora få rida ut på henne en dag också. Hon ser fortsatt fräsch ut och vi håller tummarna för att det håller i sig!

Kattungarna har fått flytta in i stallet nu eftersom det varit en del kalla nätter. De blir mer och mer sociala och två av dem är keliga och mysiga. Någon som är intresserad av en råttjägare?
0

Tömkörning

Gårdagen fick bjuda på tömkörning eftersom det var mörkt då jag kom hem och Nora fortfarande inte är riktigt frisk. Man kan ju passa på att använda gårdsplanen nu då den är mjuk (vilket den bara är rn kort period höst och vår, annars blir den stenhård)
Maggie fick vara först ut och hon gick jättefint och avslappnat i slutet. Hade lite bekymmer att få ut henne på en stor nog volt, men i slutet som sagt superbra!
Daphne var jättespänd och fick jobba mest i skritt och hitta en bra och avslappnad form. Lite trav i slutet men eftersom hon har svårare där så körde vi bara en kort stund.
Tog ut Bea sist men longerade henne bara på en stoooor volt och mest i skritt för att hon skulle få röra sig. Såg ingen hälta alls varesig i skritt eller trav! Toppen!!

Igår var det 6 minusgrader på morgonen, nog känner man att vintern snart är här...