Prioriteringsdax

Alla som känner mig vet att jag alltid vänder och vrider på saker in i absurdum innan jag bestämmer mig. Och nu var vi ju tvungen att köpa en ny klippmaskin då den gamla gett upp.
Vi lånade en Delaval förra veckan men den var ju inte bättre, snarare sämre, än vår Hökks-maskin (iaf innan den gav upp;) ).
Vi var innan det helt inne på att köpa en dyr kvalitetsmaskin men tvekade efter den. Är det verkligen värt pengarna?
Sedan funderade vi på ett mellanting, en Pfiff som var starkare och även en Globus.

Men i förrgår insåg vi att vår dator verkligen sjöng på sista versen så då gjorde jag en prioriteringslista och insåg att vi inte kunde köpa både en dator och en dyr klippmaskin.
Så då blev det en kompromiss. Vi köpte en ny dator (den gamla var 5 år och det går inte längre att se film, play eller ha mer än ett program igång och bildredigering coh uppdatering av hemsidan är sååå långsam) och en klippmaskin, men en billig från Jula. HAr hört massa bra om den så nu hoppas jag att den lever upp till sitt rykte.
Och håller den bara 3 år som den gamla, ja då kan jag ändå köpa 4 sådana innan jag kommer i närheten av priset på en Delaval.
Men som sagt, vi ska testa den och se. Kommer den genom Beas tjocka lurvpäls så får den med berömm godkänt!

Storm ute idag, hoppas det lugnar sig tills ikväll så att vi kan åka på markarbetesträning.

Olika

Nä, jag gillar inte travsport eftersom jag tycker det ohumant mot hästarna, de körs in och pressas då de är på tok för små vilket går emot exakt allt jag lärt mig. Jag gillar inte heller att anatomin på travarna blivit mer och mer extrem (kan liknas med utvecklingen på schäfer, mer och mer bakbensvinklar). Tror att kombinationen av djur och prispengar är livsfarlig för djurens del. Jag tycker att galoppsporten ser totalt livsfarlig ut och samma där, hästarna pressas på tok för mycket vid för tidig ålder för att just pengar spelar in.
Jag tycker att dressyr är dödligt trist att titta på och ännu tråkigare att rida själv (men jag tycker ändå att alla ska träna dressyr på viss nivå), jag tycker att fyrspann är otroligt imponerande och tittar gärna på det, men gillar inte att köra själv. Jag tycker att "frihetsdressyr", "NH" och alla andra hanteringsläror är bra om det utförs på rätt sätt dvs med respekt utan tvång.
Och ja, jag älskar hoppning och ska jag välja så är ponnyhoppning otroligt mycket roligare än storhästhoppning.
Fläkt och fläd, ponnyerna och ungarna har superkul (självklart finns det undantag..) och de tävlar inte om storkovan, utan om en tantscarf, ett par plaststövlar, en ryktborte och det viktigaste av allt: En rosett = äran!
Vill man bli rik så är inte ponnyhoppning rätt sport att satsa på, man blir snarare bara mer eller mindre luspank.

Ja, allt det här är mina åsikter och saker som jag självklart inte håller inne med i diskussioner eftersom det är just mina åsikter. Men jag tvingar ingen annan att tycka på samma sätt som jag och jag respekterar andras intressen och åsikter. Jag försöker vara öppensinnad och lyssna och lära eftersom jag tror att man då kommer längre än de som bara kritiserar allt som inte är just "på deras vis".

Så, det var dagens predikan. Nu få ni alla återgå till det som just ni tycker är kul ;)

Glömde ju att..

..Per var hos oss igår och fortsatte arbetet med ridbanan. Så nu är nästan allt underlagsmaterial ute och nästa helg kommer han och lägger ut resten. Sedan väntar vi faktiska bara på snön så ska den gå att använda. Vi har bestämt oss för att den ska få ligga och packas under snön så lägger vi ut sand eller stenmjöl i vår.
Åh vad jag längtar efter att den ska bli ridbar!!