1

Helgen

Vi hade en otrligt lugn och händelselös helg. Inte ens på hästfronten hände något speciellt. Ingen träning igår heller eftersom vissa tränare befinner sig på en kryssningsbåt med en paraplydrink i handen istället för att stå och skrika sig hesa på en blåsig ridbana! Men ja, vi saknar er alla!
Tjejerna har ridit ut själva bägge dagarna och hästarna har enligt uppgift varit pigga och lite busiga som alltid ;) .

Ska försöka prova sadeln ordentligt ikväll och se hur den ligger och sen hoppas jag att vi kan åka en sväng till Stöcke på tisdag eller onsdag så att jag kan se henne rida i den. Kan inte fatta hur den kan vara för smal, hur mycket jag än vänder och vrider och läser om bom-vidder, så blir jag inte klokare! Ska försöka mig på att mäta vidden och hennes ryggvinkel ikväll om jag hittar en gradskiva.
Jag gillar inte sadlar!! :(

Finaste Bea <3
0

Pryl-provning

Igår hade Beas medryttare Ida A hand om Bea. Vi hade tidigare en annan Ida (H) som red Denny, men då han såldes slutade hon eftersom Daphne var lite för pigg för henne. Men Ida A är kvar. Frågan är bara hur man ska göra, att ha en medryttare ger inte en hästfri dag, vilket var tänkt. Men samtidigt vill inte Ida ha någon medryttare till Daphne.
Våra medryttare rider bara i skogen och mest skritt och trav. Alltså lite vilopass för hästarna. Självklart betalar det ingenting för det, jag anser att om en medryttare ska betala så ska de ha mölighet att träna hästen och bestämma mer själv. Alltså ha en "egen" häst de dagarna de är medryttare., Den möjligheten har inte våra medryttare så då betalar de självklart inget!
Jag har varit både betalande och icket betalande medryttare själv och tycker att både och är helt ok. En del tycker att man inte ska betala för att man hjälper andra, men jag tycker som sagt att det beror på vad man får och inte får göra!

Testade både sadeln och täcket igår vid nattningen. Sadeln var ok, men jag måste testa den ordentligt först, är nämligen lite lur på att den är för smal. Men vi får se imorgon. Fint skick var den dock i!!
Täcket var som väntat lite stort, men inte jättestort. Tror att vi behåller det och gör ett hål till fram på bogspännet och syr in kryssgjordarna lite. Längdmässigt var det bra. Fördelen med att köpa ett stort är ju att vi sedan kan ha det till både c-ponny och eventuellt även d-ponny. Det är ju inte direkt ett billigt täcke, så det är bra att möjligheten finns.

Helgen blir ganska lugn eftersom vi inte har något planerat. Ska röjja lite hemma på tomten om vädret tillåter, regnar det ska jag gödsla sommarhagen en gång till för att försöka övervinna mossan!!

Krut o Denny i sommarhagen i fjol
0

Nya grejor

Jag blir alltid lite som ett barn på julafton då vi köper nya hästgrejor, knasigt va?
Så ikväll blir det utprovning, dels har vi lånat hem en sadel som Bea ska prova, en Morris o Nolan 16", 33 vid. Ska vara mycket stöd i den så vi hoppas att den funkar!
Sedan har jag beställt ett Back on Track nättäcke till Bea som hon ska ha typ jämt för att hålla en bra cirkulation i musklerna. Men Hööks hade bara 125 cm, nu har visserligen Bea 125 cm men dessa ska vara stora i storlekarna. Och de är på tok för dyra för att köpa ett som passar "sådär".
Hade lite bråttom då jag beställde, så det blev bara täcket, hängare till transporten, nya gummityglar till Ida o en hundborste som var på rea.
Så här ser täcket ut, bilden är från Hööks hemsida (www.hooks.se)


Igår var det sväng-träning i Stöcke! Betydligt svårare än vad det lät, och alla fick kämpa stenhårt! Bea svängde som en liten racer och Nora var superduktig på att vända på huvudet. Ida o Daphne hade lite mer bekymmer, men i slutet såg det riktigt bra ut!! Elin var med på lilla Bettan och hon fick kämpa på. Dels är inte Bettan den enklaste ponnyn, sen har Elin bara ridit henne 3 gånger och det här var första gången med ett hinder inblandat. Sen blir man ju självklart ringrostig av att inte rida på länge, så är det tyvärr. Men Elin lyssnade bra, ställde frågor och kämpade på. Toppen!

Nu är det träningsuppehåll i 10 dagar eftersom Sussi, Mona och några till åker på kryssning. Jag är inte ett dugg avundsjuk.... *mutter, mutter*.
//Emelie