Frustrerad

Träningen igår var lite blandad. Daphne var lite lojjare än vanligt, men det var å andra sida ruggigt varmt och hon gjorde absolut det hon skulle. Inga problem alls även då banan låg på LA-nivå och högre. Muren och banken med hinder var med vilket inte heller skapade några som helst problem.

Men Bea gav lite gråa hår. Hon gick toppenbra på träningen i söndags, hoppade med flyt och utan problem. Men ogår fick de säkert 4 stopp på träningen varav ett var på ett 50 cm räcke... Å andra sidan hoppade hon också muren och banken med hinder utan problem. När hon väl är igång så hoppar hon bra och det spelar ingen roll om det är lågt eller högt.
Frågan är om hon tappat självförtroendet lite i samband med infektionen. Att vi kanske skulle ha backat lite efter att hon startat om igen.
För fräsch är hon. Vi har kollat genom hela henne och hon är ua på blodprov, böjprov och fin i alla muskler och bogarna.
Nej, jag tror att hon får backa ner lite på höjden. Hoppas att det´+ dressyrträningen ska lösa svårigheterna och att hon på nolltid är tillbaka igen!

Idag är det dressyträning, vilket vi ser fram emot!
//Emelie

Dressyrträning

Även om tjejerna till 100% är hoppinriktade, så är dressyren viktig att ha med sig i bagaget, även om man inte tänkt tävla dressyr. Dressyren är grunden till det mesta!
Fram tills i höstas tränade tjejerna dressyr regelbundet med sedan dess har det inte blivit av. Det är svårt att hinna med allt och när man är liten (eller åtminstonde lite mindre ;) ) så kan man inte heller fokusera på att lära in hur mycket som helst.
Men nu har vi bestämt oss för att återupptag dressyrträningen för att tjejerna ska få hjälp att rida hästarna i rätt form och för att öka lydigheten, vilket de kommer att ha nytta av i hoppningen.
I fjol då vi skulle sälja Krut så kom vi i kontakt med Jennifer Forsberg som driver Svenska Dressyrimporter på Röbäck. Hon var då intresserad av att köpa honom och vi var där ett par gånger med honom. Nu blev dte ju inte så eftersom han köptes av en tidigare ägare i sista stund, men Jennifer gjorde med sitt lugna jag ett gott intryck på mig. Hon är otroligt kunnig och trevlig och jag kontaktade henne och frågade om tjejerna fick rida för henne vilket gick bra! Så i lördags var det dax för lektion nr 1.
Bara att komma till 4H-gården på Röbäck är en upplevelse. Det är så otroligt vacker miljö därute och att det betar vackra b-ponnysar i varje hage gör det inte direkt sämre!!
Tjejerna fick först visa hästarna i alla gångarter men sedan jobbades det främst i trav för att uppmuntra en bra form och lösgjordhet. Tjejerna fick jobba med sitsen och grundridningen, vilket alltid behövs! Både tjejerna och ponnysarna jobbade på riktigt, riktigt bra och använde alla muskler som de inte brukar använda!


Både tjejerna och vi var jättenöjda och eftersom Jennifer tydligen inte fick alltför många gråa hårstrån, så kommer de att fortsätta att träna för henne. Nu på sommarlovet varje vecka och sedan får vi se till hösten, då skola, läxor och annat också tar tid!Så nu ser vi fram emot torsdag, då nästa lektion blir!

I helgen är det lokala hemmatävlingar i Stöcke, Nora hoppar LC & LC och Ida LC & LB.
//Emelie

Eva Jonsson-träning

Haha, vi kom en halvtimma innan utsatt tid till Stöcke i måndags! Det händer ju i stort sätt..... aldrig. Orsaken var helt enkelt att jag läst fel tid, hihi.
Eva pratade avstånd med tjejerna på teorin, hon är himla duktiga på att förklara och på att lära ut och har snabbt seglat upp på min topp tre bland instruktörer.  Jag hoppas att hon fortsätter hålla träningar i Stöcke ibland!

Själva övningen gick ut på relaterade avstånd, vilket kan vara mycket svårt! De fick först hoppa fram på en liten grind med 2 bommar före och efter skulle de vara nere i skritt innan en viss punkt. För Bea är ju inte bommar direkta favoriter, men hon trasslade sig genom alla gånger utom en då hon kom helfel och det blev tvärstopp. Daphne har ju absolut inga problem med bommar och inte heller med att sakta av då man säger till.

Sen jobbade de med  4 olika linjer, första var en rak linje med 7 galoppsprång mellan, den andra en sväng ed 6 galoppsprång, den 5e en rak med en trippel och sedan 5 språng och sista med sväng och 4 galoppsprång.
Bea hade lite trassligt med den första lnijen, hon har ju inte så jättestor galopp och avståndet var ju detsamma för B, C & D-ponny (och jättestoooooooor häst i andra gruppen), så en gång blev det 7,5 galoppsprång och tvärnit. Hon hoppar inte om hon kommer galet vilket ibland är bra. Daphne har så stor galopp att hon enkelt går på samma avstånd. Men på slutet satte de ihop alla linjer till en bana och då hoppade Daphne 7-språångslinjen på 6 galoppsprång..

I övrigt gick våra ponnysar jättebra, Bea hittade ett bra flyt på sista rundan och även om inte höjden på hindren var mer än kanske 80 cm så var jag ändå nöjd med hur hon gick! Daphne var som vanligt en racer och hoppade allt med bra fart och utan problem. Ida hade också en mycket bättre sits och kom ner i sadeln betydligt bättre än förra Eva-träningen! Toppen!

Jag har filmer från träningen men har inte hunnit fixa till dem än. Sussi fotade lite så ett par bilder på Nora finns på Sussie FB-sida.
//Emelie