0

En bra dag!

Nora red Maggie på gården idag och oj vilken skillnad! Inte bara på Maggie utan på Noras inställning. Istället för att bli rädd och osäker om Maggie gjorde nåt så sa hon till på skarpen och då slutade Maggie direkt. De jobbade snyggt och samlat i en bra form i både skritt, trav och galopp. Iaf i höger galopp, Maggie är lite stelare i vänster varv och eftersom underlaget inte var perfekt så ville jag inte att hon skulle bråka så mycket.
Sen for vi ut och skrittade av, eller underlaget var så bra på vägen så att Nora travade o galopperade lite också. En härlig ritt!


Ikväll var det dax för Hippo-träning. Hade tänkt vara där i tid och se gruppen före men som vanligt så var vi tidsoptimister och kom dit lagom till tjejerna skulle börja träna.
Daphne fick en vanlig träning och var ganska på och gasad och tryckte iväg högt, långt och mycket! Överpigg ponny, men oj så bra hon är! Ida hade lite svårt att hänga med i all Daphnes vilja men för det mesta blev det bra språng.
Lilla fina Bea var med inne på Hippo och oj vad hon tyckte det var kul. Men hon kommer inte att tränas varje vecka, utan vi håller henne på marken och rider markarbete med henne och hoppar nåt språng här och där så får vi se hur detta går!
Något som står ganska klart efter det här halvåret är i alla fall att Bea hatar att vara konvalecent och promenaddhäst och att hon fullkomligt älskar att hoppa!
Vi håller tummarna för att det går lika bra som idag, för idag var hon en fröjd att se!
0

Torsdag

Ja, idag är det torsdag och inte fredag som jag trott hela dagen. Lite off eftersom jag varit ledig idag o är ledig i morgon! Skönt!

Imorse vaknade varken jag eller hundarna förrän 8.25. Nåt slags rekord tror jag! Klev upp, fodrade hästar och hundar och släppte ut hästarna i hagen. Oj så mycket enklare det är med bara två hästar hemma. Märkligt att det är så stor skillnad.
Det extra positiv var att det kommit ungefär 2 cm snö i natt så isen var nu borta och gårdsplanen fullt ridbar! Jippi!
Ida red Daphne o Bea på gården och travade bommar. Daphne var pigg men lite stretig men Bea så rakt igenom trevlig ut! Imorgon ska hon få följa med på träningen så får vi se hur det funkar. Hon har vilat från all hoppning i 6 månader nu och ser helfräsch ut i alla gångarter. Så vi testar o ser!

Sedan bar det iväg till Vindeln för att hämta hem Nora o Maggie. Tyvärr så fick vi inte vara där o se henne hoppa´, Nora ville vara själv. Så när vi kom var de precis klara och klara för hemfärd. Vi fick plocka bort hinder för att Nora ville visa vad hon hoppat. 4 hinder på dryga meter och alla titthinder. Petra hade filmat med mobilen så jag fick iaf se hoppningen där och det såg hur bra ut som helst! Flyt och höjd och ingen tvekan. wow!
Både Petra o Julia var jättenöjda med Maggie och tyckte att hon var sig själv. Julia red Maggie både dagarna en stund, så nu är hon ordentligt genomriden och jag hoppas att det blir som en nystart för Maggie o Nora! Nu har Nora fått hjälp att hitta rätt knappar och förhoppningsvis vet hon nu lite bättre hur Maggie ska ridan. Julia hade även visat henne lite som hon kan göra från marken också.
Hela Maggie kändes också mer harmonisk och lugn då hon kom hem, tror att hon mår bra av en tydlig ledare som lotsar henne så att hon slipper koppla på attityden hela tiden.
Tusen tack Petra och Julia för att ni hjälpt Nora o Maggie, tror att ni skapat underverk tillsammans de här dagarna och Nora verkar ha haft superkul hos er!

En gammal bild på Julia o Maggie, minns jag rätt var detta vinst i MSVB

Imorgon är det Hippo-hoppning på kvällen. Maggie, som nu gått stenhårt 2 dagar ska få hoppa över träningen och rids ut istället. Daphne o Bea ska få följa med på Hippo o hoppa lite. För Beas del blir det nog bara uppvärmningen, känns som att det räcker så här i början!
Åker nog in till Hippo ytterligare en gång i helgen och då får Maggie följa med. Planen är att Mathias ska åka in med dem 2-3 gånger nästa vecka också.
0

Glad tjej

Fick just första rapporten från Nora som är i Vindeln och tränar för Julia och allt, inkl träningen, hade gått superbra!