0

Ond fot och skräp-dag

Igår var ingen bra dag. Vaknade på morgon och det första jag på på var att det var onsdag, inte tisdag. Mao, jag hade missat att anmäla till Vännäs. Kostade mig bara 400:- extra, suck. Men, som Mathias sa, gjort är gjort.

Efter jobbet skulle jag hjälpa tjejerna iväg då de skulle rida. Stog brevid Daphne och skulle ge Ida hennes vantar samtidigt som jag tittade på Nora. Vov sa hundarna och pang sa det i min fot.... Daphne hade slängt sig mot mig, och sparkat på min fot. AJ! Trodde att jag skulle svimma, så ont gjorde det, så jag trillade ihop i en liten hög på gården. Fruktansvärt ont gjorde det! Kom helt enkelt inte upp så jag bad Nora hämta stallpallen. Och vad gör hon då? Jo, hon blev väl lite rädd, så hon lämnar Bea på gården och springer in i stallet... Tur att Bea stog kvar och still brevid mej och undrade var jag gjorde på marken..
Foten är blå och svullen och aj så ond fortfarande, så jag har kört barfota-mode idag på jobbet. Inte så snyggt kanske.

Hundarna toppade kvällen med all slåss också, suck. Ciri kan inte vara med andra tikar, det funkar bara inte. Nu tog det inte alltför illa, bara ett snyggt hål i örat. Jättekul :(

Tur att Mona o Sussi kom förbi på skvallrade lite på kvällen, finns inte som läker skador så fort som lite gott sällskap!!

Idag har Ida A o Ida ridit ut. Hade gått bara bra.

//Emelie

1

Ny blogg och tävlingshelg i Sundsvall

Nu har jag lessnat på Blogtown, det ligger mest nere hela tiden och funkar det så strular det på annat vis.
Så nu testar vi här istället och hoppas att det funkar bättre!

I helgen som var var det dax för tävling igen i Sundsvall. Varje gång blir man lika förvånad över hur mycket förberedelser som krävs och hur hysteriskt mycket packning man måste ha med sig för ett par dagar borta! Förutom det vanliga, dvs sadlar och träns, så måste man även få med minst 2 stora höbalar, mat- och vattenhinkar, foder, flera olika täcken (hästarna bor i uteboxar och den här årstiden vet man ju inte om det är -10 eller +20), linement, benlindor, extra grimmor, benskydd, olika schabrak, barnens ridkläder och stövlar, kavajer, vanliga kläder till alla som passar alla olika väder, sängkläder, handukar, kamera, filmkamare, ja allt man kan komma på! Och hur man än packar så har man ändå glömt flera saker hemma!
Vi insåg snabbt att vi helt enkelt inte fick plats. Flera olika lösningar funderades på, bla att ta två bilar eller ta en med takbox. Men då Sussi o Mona kom förbi på långfredagen så kom de fram till att vi skulle ta deras transport istället, eftersom den är större än vår.
Så sagt o gjort, vi for och hämtade den och Mathias fick då det roliga uppdraget att byta till sommardäck på den, påhejjad av oss andra som agerade hejjaklack!

Vi hade planerat att åka kl 10 på lördagen eftersom vi hade en hel del shopping att ta hand om i Sundvall under dagen. Vi åkte nästa iväg i tid, tror att klockan var 10.45 då vi lämnade gården och då var både bilen och transporten fullpackade!

Strax efter 14 kom vi fram och vi var först på uppstallningen så det var lugnt och skönt. Lastade ur och hästarna fick sig en promenad i solskenet. Otroligt skönt ute och de fick stå utan täcken i boxarna. Gav dem hö och for iväg på shopping.
Ikea var först ut, mest för att äta lunch. Det vi skulle köpa på Ikea var en till pall och en bokhylla till barnen. Glömde bokhyllan... Köpte lite smått och for sedan på Hööks och handlade lite smått där också.
Sedan var det dax för rolig shopping!
For iväg och kikade på en ny Thule Royal hästtransport. Superfin och fräsch och prislappen helt ok trots att den var helt nu. MEN sadelkammaren var liten och utrymmet framför hästarna blygsamma 70 cm. Svårt att få in tävlingsskåpet där tyvärr.
Åkte vidare till travbanan där återförsäljaren för Umesläpet höll till. Han kom ner med en -07:as B6o, dvs Umesläpets stora vagn med stor sadelkammare! Jättefint skick och wow vilken transport det är! Stor och ljus och genomtänkta detaljer. T.o.m Mathias o Ove blev överförtjusta och de krävde inte många minuters betänketid så var köpet i hamn. Så den kommer upp till oss då den är nybesiktad och nyservad och travhästdekalen är borttagen! Ska bara klura på nya dekaler, blir nog tjejernas nämn på varsinn sida av transporten.

Ser såååå fram emot att den kommer!!

Sedan var det dax att sammanstråla med de andra, som även de kommit fram till Sundsvall nu. For till vanrarhemmet och lämnade av sakerna och sedan till stallet för att natta hästarna.  Nu var det betydligt mer liv och rörelse där och alla Stöcke-hästar hade kommit dit.

Kvällen var sedan relativt lugn och självklart mycket trevlig med massa trevligt surr!

Upp i ottan och iväg till hästarna, som verkade ha sovit bra, vidare till tävlingsplatsen som redan nu badade i sol! En härligt varm dag väntade oss!
För en gångs skull var vi klara i tid och tjejerna hann rida fram ordentligt. Daphne betedde sig som väntat hela tiden då Bea skulle lämna henne, dvs stog på bakbenen och gnäggade... Men men, hon är en fantastisk ponny i övrigt, så det där kan vi leva med.

Ida o Daphne var först ut. Jag fick som vanligt inte se, så jag hörde bara. En miss i kommunikation mellan häst o ryttare höll på att resultera i avfallning innan sista kombinationen, men Ida rätade upp sig och fortsatte och hoppade sista kombinationen utan stigbyglar... Men dubbelnolla!

Nora gick det inte lika bra för. Bea har ju haft en tendens att vara lite knackig på två första hindren och Nora var inte tuff nog mot tvåan så det blev ett stopp och Nora gleeeed av. Trist, men då var den dagens slut.
Trodde att Ida var så pass långsam att det inte skulle räcka till placering, men jag hade fel. En 3:e plats och en gul rosett blev resultatet och Ida o Daphne fick rida in på sin första prisutdelning och ärevarv!! Grattis!!


Sedan var det klart för den dagen, vilket var jätteskönt och vi kunde bara slappna av och titta på andras fina ritter!

På måndagen startade Nora före Ida.Det hade varit jättestökigt på framhoppningen så de fick ingen bra start. Nora hade gett sig den på att komma sig runt idag och det lyckades hon med! Bea såg superfin ut på framridningen och även om de fick ett stopp på 2:an igen (tror att vår ponny har kommit på nåt...) så kom de runt och resten av rundan såg jättebra ut!!

Ida o Daphne petade ner en bom.. De  var inte mycket i, men Daphne trampade om och blev lite flack och snuddade, men det räckte för att bommen skulle falla. Tiden var annars mycket bra, men men, dte är inte hela världen!

I LA:n strök sig Nora o Ida hade en något strulig ponny som inte ville gå in på framhoppningen.. Men hindren såg superbra ut!
Men sen på banan så blev det ett lååååååångt hopp på 3:an, Ida fick inte tillbaka henne på 4a så hon sprang förbi. Sen på 5:an så blev nog Ida lite osäker och bromsade, så det blev tvärstopp och Ida hoppade utan Daphne...
Sånt som händer, bara att ta nya tag nästa tävling!

Men vi hade en supertrevlig helg och nu känns det lite märkligt att inget mer "åka bort" meeting är inplanerat. Men det kommer väl förhoppningsvis!
Nästa tävling är i Vännäs 7-8/5 opch gissa vem som missade att var tisdag igår och glömde anmäla?? Det man inte har i huvudet får man ha i plånboken! Nora ska iaf hoppa LC o LB bägge dagarna för att få tillbaka lite självförtroende. Ida ska hoppa LC o LB på lördagen och LB o LA på söndagen.
Hoppas, hoppas bara att vår transport är hemma då!!
//Emelie


0

Välkommen till min nya blogg!